Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kommie uit Rotterdam dan?! Deze 20 BN’ers wel, verrassend genoeg!

Door Britte Kramer 19 september 2020

Wist je dat zowat de halve Nederlandse filmwereld uit Rotterdam komt, inclusief de allergrootste castingdirector? Wij ook niet! De meesten zijn immers verkast naar 020 of ’t Gooi, want daar schijnt het nou eenmaal te gebeuren, op het gebied van amusement…

En Rotterdamse tongvalletjes, die worden op de toneelschool blijkbaar snel afgeleerd. Misschien dat we daarom zo verbaasd waren toen we ontdekten dat deze bekende Nederlanders állemaal een Rotterdams wiegje hadden! Dat geldt trouwens niet alleen voor acteurs hoor (al zijn het er een heleboel). Ook veel sporters, muzikanten, presentatoren, komedianten en andere BN’ers hebben hun roots in Rotterdam. Een kweekmaas vol talent, zullen we maar zeggen!

Pagina 1/20
⟵ swipe swipe ⟶

Jan Kooijman

Jan Kooijman
Foto: ANP | Sander Koning

Vóór zijn uitgebreide tv-carrière, die begon bij Goede Tijden Slechte Tijden, was Jan professioneel danser. Hij doorliep het hele Rotterdamse programma: van de Havo voor muziek en dans via Codarts naar Scapino. En tja, toen dus naar Hillywood…

Jan Versteegh

Jan Versteegh
Foto: ANP

Oké, dit is een tikkie valsspelen, maar daar is ‘De Mol’ van 2018 zelf ook niet vies van. Ondanks dat deze Jan opgroeide in Waddinxveen, staat in zijn paspoort toch echt ‘Rotterdam’. Hij kwam hier ter wereld op oudejaarsdag 1985. Later keerde hij wel terug. Sterker nog: zijn carrière begon hier, kunnen we wel stellen. Op zijn zeventiende werkte hij voor Stadsradio Rotterdam en van 2007 tot 2011 werkte hij bij RTV Rijnmond.

Annet Malherbe

Ja ja, die Gooische Vrouw is gewoon een Rotterdamse hoor!

Susan Visser

Susan Visser
Foto: ANP

Net als deze Gooische Vrouw, trouwens!

Tim den Besten

Deze hilarische programmamaker en schrijver woont al jaren in het Amsterdamse, maar zijn roots liggen toch echt in Roffa. In bovenstaande aflevering van Tims tent schittert hij samen met Derek Otte, onze voormalige stadsdichter. Zeker het bekijken waard!

Matroos Jenny

Terugkijken: Rotterdamse matroos Jenny in VPRO’s Tim op de thee

In het VPRO-programma Tim op de thee gaat presentator Tim den Besten op bezoek bij mensen die 'het a...

Koen Kardashian

De extravagante socialite windt geen doekjes om het feit dat-ie een Rotterdammert is. In dit filmpje zie je ‘m met die andere: Tim den Besten.

Tim & Wart Kamps

Tim en Wart Kamps
Foto: ANP

Misschien ken je ze van het cabarettrio Rooyackers, Kamps & Kamps, maar ook nu zijn de van oorsprong Rotterdamse tweelingbroers nog heel actief in de theater- en tv-wereld.

Jan Kruis

Jan Kruis
Foto: ANP

Ooit wel eens gedacht dat Jan, Jans en de Kinderen – uit de strip – je zo bekend voorkwamen? Leek Catootje op je klasgenootje en Jeroentje op je buurjongen? Zou zomaar kunnen, want wijlen Jan Kruis, de bedenker en tekenaar van het stel, kwam uit Rotterdam.

Elise Schaap

Ze kan elk accent van de wereld geniaal nadoen, maar Rotterdams is gewoon Elises moerstaal.

Hans Kemna

Hans Kemna
Foto: ANP

Een van de grootste mannen uit de Nederlandse film- en televisieindustrie is Hans Kemna van Kemna Casting; het castingbureau dat zo’n beetje alle blockbusters van acteurs voorziet. Dat hij oorspronkelijk uit Rotterdam komt verklaart misschien meteen waarom zoveel acteurs Rotterdamse roots hebben!

Renate Verbaan

Renate Verbaan
Foto: ANP | Bas Czerwinski

Renates carrière begon bij TMF. Vóór die tijd dartelde het model (inmiddels dus ook bekend presentatrice) gewoon rond in de mooiste stad van Nederland.

Daan Schuurmans

Daan Schuurmans
Foto: ANP | Levin den Boer en Paula v/d Meeren

Sinds zijn doorbraak in Fort Alpha kun je geen Nederlandse romcom kijken zonder deze geboren Rotterdammer te zien.

Brûni Heinke

Bruni Heinke
Foto: ANP | Levin den Boer

Wist je dat GTST ook tjokvol BR’ers zat? Helen Helmink, bijvoorbeeld…

Charlotte Besijn

Charlotte Besijn
Foto: ANP

…net als Barbara Fischer…

Cynthia Abma

Cynthia Abma
Foto: ANP

…en Bianca Bouwhuis.

Fiona Hering

Fiona Hering
Foto: ANP

Die nuchtere Rotterdamse wortels houden deze modejournalist lekker met beide hakken op de grond.

Gaite Jansen

Gaite Jansen
Foto: ANP

En ook binnen de nieuwe generatie actrices is 010 goed vertegenwoordigd. Gaite Jansen begon gewoon bij Jeugdtheaterschool Hofplein…

Abbey Hoes

Abbey Hoes
Foto: ANP

…net als Abbey Hoes.

Marian Mudder

Marian Mudder
Foto: ANP

Die actrice uit Baantjer, kwam die gewoon uit Rotterdam? Ja dus! Trouwens: ook zij schitterde ooit in GTST.

Rick van Gastel (Abeltje)

Och, jeugdsentiment… Maar wat we destijds niet wisten: hoofdrolspeler Rick(y) van Gastel, oftewel: Abeltje zelf, was er gewoon ‘een van ons’. Een drukke Rotterdamse bedoening trouwens in die beruchte lift: de oplettende kijker spot ook Annet Malherbe!

Pagina 1/20
⟵ swipe swipe ⟶

adv.