Je staat er niet bij stil, maar ook déze helden helpen Rotterdam veilig te houden

Aangeboden door Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 19 december 2018

Een grote stad als Rotterdam veilig houden, dat kost tijd, moeite en… mensen. Wist je dat niet iedere hulpverlener dit als fulltime baan doet? Er zijn jaarlijks ook heel wat vrijwilligers in touw, die van hun reguliere werk weg mogen in geval van nood. Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zet hen én hun werkgevers in het zonnetje. Indebuurt zet er graag een extra spotlight op.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) vertelt ons het volgende: “We hebben veel vrijwilligers in onze organisatie; zowel brandweervrijwilligers als Rode Kruis Noodhulpteam-plusvrijwilligers. Zij krijgen de ruimte om steeds van werk weg te gaan als dat nodig is vanwege incidenten. Dankzij de betrokkenheid van deze werkgevers kunnen wij 365 dagen per jaar beschikken over goed opgeleide en gepassioneerde vrijwilligers op momenten dat het nodig is.” Daar maken wij een diepe buiging voor!

Extra risicofactoren

Overheidsorganisatie VRR voert namens de vijftien gemeenten in de regio taken uit op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Met in totaal 1,2 miljoen inwoners is het de grootste veiligheidsregio van Nederland. En vergeet ook niet de extra risicofactoren die dit gebied met zich meebrengt: een van de grootste havens ter wereld, Rotterdam The Hague Airport, en de vele (petro)chemische bedrijven die hier zijn gevestigd. Waarschijnlijk sta je er niet dagelijks bij stil – en da’s maar goed ook – maar via alle snelwegen, tunnels, spoorwegen en pijpleidingen hier, worden heel wat gevaarlijke stoffen vervoerd.

Word zelf een held

Je begrijpt: hoe meer hulp, hoe beter. Wil jij je steentje bijdragen en ook een Rotterdamse held worden? Is jouw werkgever zo’n kanjer die snapt dat veiligheid soms vóór centen komt? Lees dan hier hoe je brandweervrijwilliger wordt, en hier hoe je je aansluit bij een Rode Kruis Noodhulpteam-plus. In dat laatste geval word je opgeroepen bij zware ongevallen en rampen, en ontferm je je over de lichtgewonde slachtoffers, terwijl de zwaargewonden worden geholpen door het ambulancepersoneel. Zo krijgt iedereen zo snel mogelijk de hulp die hij of zij nodig heeft.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Meer over Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ontdekken?

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

dienstverlening

Nu openHele dag

Wilhelminakade 947, Rotterdam

Bekijk meer:dienstverlening

adv.