Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herma is uitvaartverzorger bij CVU: ‘Gaat mijn opa in een grote magnetron?’

Aangeboden door CVU Uitvaartzorg 9 april 2019

Achter die grote poort op de Bergweg zit CVU Uitvaartzorg Rotterdam. Doordat ze hier alle expertise in eigen huis hebben, garanderen ze snelle hulp, volledige ontzorging (voor, tijdens én na de uitvaart) en toegewijde begeleiding. Herma is een van CVU’s uitvaartverzorgers.

Bij CVU zorgen ze voor de uitvaart waarmee je herdacht wordt zoals jij dat wilt – passend bij je persoonlijke wensen en budget. En dat wordt beloond. Hoe, vraag je je af? Nou, door een klantwaardering van 9,2 bijvoorbeeld. Maar ook op de jarenlange kwaliteitscertificeringen zijn ze terecht trots. CVU is dan ook een gewilde werkgever in de branche. Toen Herma – die op dat moment al dertig jaar bij een bank werkte – reageerde op een vacature in de krant, werd ze samen met een collega gekozen uit 253 (!) brieven. Na een jaar uitvaartbegeleider te zijn geweest, is ze nu alweer acht jaar uitvaartverzorger.

Zoveel mogelijk zelf doen

In die functie wil Herma alle zorg uit handen nemen, maar: “Wat je zelf kan en wil moet je zeker zelf doen. Dat helpt bij een goed afscheid. Als er kleine kinderen zijn betrek ik die er ook in, als ze dat willen en mogen van hun ouders. Dan laat ik ze een schroefje van de kist dichtdraaien of zeg ik: ‘Ga je mee? Dan gaan we voor de rouwauto lopen.’ En dan krijg je veel vragen hoor, van die kinderen: ‘Gaat mijn opa in een grote magnetron?’, ‘Waarom loop je zo langzaam?’ of ‘Waarom kijken mensen zo sip? Mogen we niet lachen?’ Laatst was een kindje zó verdrietig om oma, dat ik zei: ‘Kom, gaan we kijken of er een beetje limo voor je is.’ Zodra we op de gang liepen vroeg ze: ‘Wanneer gaan we pizza eten?’”

Iedere uitvaart speciaal op z’n eigen manier

Iedere uitvaart blijft speciaal op z’n eigen manier – ook na negen jaar nog. Diensten die Herma bijvoorbeeld zijn bijgebleven zijn die van een meisje dat vanaf haar geboorte ziek was (“De CliniClowns die vaak bij haar op bezoek kwamen waren er, met bellenblaas en een liedje.”), die van een meneer waarvoor een advertentie in de krant stond maar waar niemand kwam (“Een heel intiem afscheid. Dan kan ik het niet over m’n hart verkrijgen om weg te gaan en zeg je toch een gedichtje op bij de dragers.”) en die van een Surinaamse mevrouw die altijd voor iedereen feestjes organiseerde (“En dit was háár feest. Een koninklijke uitvaart was dat.”).

Nadenken over je afscheid

Herma raadt aan om, ook als je niet verwacht binnenkort te overlijden, toch eens na te denken over je afscheid en eventueel een afspraak te maken. Om te kijken wat de mogelijkheden zijn, een kist uit te kiezen, advies te krijgen over het soort graf, te weten te komen hoe het eraan toegaat bij een bepaald crematorium, of om de plechtigheid al door te nemen. “Als iemand eenmaal overlijdt is het paniek en verdriet. Mensen weten soms niet of hun ouders begraven willen worden of gecremeerd. Als wij de wensen dan al vast hebben gelegd geeft dat een stuk rust. Dan kun je gewoon zeggen: ‘Daar staat een map, daar staat alles in.’ Overigens kun je dat wat vastgelegd is natuurlijk altijd nog aanpassen.”

24/7 bereikbaar

CVU is 24/7 bereikbaar. Wel zo fijn, als je ze dringend nodig hebt, zoals wanneer je een overlijden moet melden. In dat geval bel je 0800-3456789. Langskomen voor advies, voorlichting of zomaar een bezoek of gesprek mag ook altijd, vrijblijvend, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. Maak je liever een afspraak? Neem dan contact op via [email protected] of 010-4661100.

CVU heeft ook vestigingen in Rotterdam Zuid (Wildzang 35) en in de regio Rijnmond en Gouwestreek.Meer over CVU Uitvaartzorg ontdekken?

CVU Uitvaartzorg

uitvaartcentra

Gesloten08:30 - 17:00

Bergweg 287, Rotterdam

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.