Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hartverwarmend! Rotterdammers schieten te hulp met #coronahulp

Door Eline Doldersum 13 maart 2020

Het Coronavirus is in heel Nederland hét gesprek van de dag, ook in Rotterdam. Daar bieden Twitteraars nu met de hashtag #coronahulp massaal een helpende hand aan. Hartverwarmend!

De aangekondigde maatregelen treffen de hele samenleving, maar vooral de mensen die vallen in de risicogroep. Om deze mensen uit de brand te helpen ontstond eerder deze week de hashtag #coronahulp. In Rotterdam wordt massaal gehoor gegeven aan deze oproep.  Zo wordt er aangeboden om boodschappen te doen, huisdieren uit te laten of op te passen.

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Danny wil wel helpen

Thaily laat je hond uit

Voormalig Rotterdammer van de Week Jet is ook hier om te helpen

Eva past op je peuter

Wieke bezoekt je oma

Holla at me(lanie)

Charlotte loopt een stapje harder voor het zorgpersoneel

Sophie fietst jouw kant op

Ook Ivana biedt #coronahulp

Janne is je helpende hand in Delfshaven/Nieuwe Westen

Doet boodschappen, maar wat in de doos zit blijft een verrassing

Koetjes en Kalfjes voor ouderen

Studentes Rosalie en Swart hebben in een weekend de organisatie ‘Koetjes&Kalfjes’ opgezet. Dit is een initiatief waarbij studenten gekoppeld worden aan eenzame ouderen. Studenten gaan regelmatig ouderen bellen om het over koetjes en kalfjes hte hebben. Studenten hebben zich al in grote getalen aangemeld. De organisatie zoekt nog naar ouderen die graag gebeld willen worden. Meer info op de website van koetjes en kalfjes.

 

Lees ook:

Overzicht: de stand van zaken rond het coronavirus in Rotterdam

Ook Rotterdam wordt hard geraakt door het coronavirus. De maatregelen die worden getroffen om het vi...
Witte de Withstraat

[UPDATE] Open, gesloten of afgelast: een overzicht van Rotterdamse maatregelen

De maatregelen tegen het coronavirus hebben grote gevolgen voor Rotterdam. In dit overzicht houden w...

12 maart: Nieuwe maatregelen tegen coronavirus: dit betekent het voor Rotterdam

Update 23 maart: Let op dit is een oud artikel. Nieuwe aanvullende maatregelen vind je hier. Het ...

Gratis Facebook-concert

Het is stil geworden in Nederland nu bijna alle concerten en theatervoorstellingen zijn geannuleerd. De Rotterdamse organist, pianist en dirigent Arjan Breukhoven bedacht een  oplossing.”Sinds vrijdag 13 maart ben ik begonnen met een dagelijks concert wat live gestreamd wordt via Facebook om half acht.” Het Live Facebook Concert geeft hij vanuit zijn huiskamer of vanuit verschillende kerken in de regio en is live te volgen via Facebook. Het eerste concert gaf hij nog alleen, maar de bekende fluitist Kees Alers werkte mee aan het tweede concert. “Iedere dag vanaf half acht ’s avonds zal ik, zolang het duurt, een kort concert geven met iedere keer andere muziek en met andere muzikale vrienden”, zo zegt Arjan. “Vanwege het coronavirus blijven veel mensen noodgedwongen binnen en alle concertgebouwen, kerken en theaters zijn dicht, dus dan draai ik het maar om: ik kom naar de mensen toe met mooie muziek en topsolisten via internet. Ik gooi dus eigenlijk het roer maar eens om”.

Na de eerste Live Facebook Concerten ontving hij vele reacties vanuit binnen- en buitenland. “Indrukwekkend hoeveel mensen de concertjes live volgen tot zelfs in Australië en de USA aan toe. Vanuit heel de wereld komen erg positieve reacties binnen. Echt super gaaf om te doen!”

Bekijk dagelijks vanaf 19.30 uur het Live Facebook Concert 

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.