Barman Thijmen van De Huismeester: groene ogen en goede geheimen

Door Faayyaaz van Dijk 9 mei 2018

Wie is de leukste barman of -vrouw van Rotterdam? Tip je favoriet! Elke week schotelen we je een kandidaat voor. Na 12 keer kiezen jullie welke barre man of vrouw de beker verdient. Kandidaat nummer 2 is Thijmen, van De Huismeester. Hij is 24 jaar, afgestudeerd aan de opleiding Business Management en heeft geen relatie. Hij wil veel van de wereld zien, maar neemt zijn ervaringen wel altijd mee terug naar Rotterdam. Deze stad is namelijk wel zijn favoriete plek op de aardbol. 

“Ik ben hier vaker dan thuis. Mensen vragen weleens of ik een bedje in de zaak heb staan, dat is niet het geval hoor. Maar als je me zoekt kan je beter bij De Huismeester komen zoeken, want thuis ben ik waarschijnlijk niet. De Huismeester is gewoon een fijne plek. Als de vlonders er staan is het een beetje een achtertuin in de stad. Onze kracht is dat we laagdrempelig zijn – ook al moet je eerst die ‘klotetrap’ op”, vertelt hij lachend.

Roddels bij De Huismeester

En zijn collega’s? Zijn die een beetje aardig voor hem? ”JA! Wij zijn echt een hechte vrienden-, bijna familiegroep. Ik werk hier vanaf het begin. De eigenaren Roel en Chris hebben mij en een vriend toentertijd aan ons jasje getrokken: ‘Boys willen jullie niet komen werken bij De Huismeester?’ Zodoende ben ik hier na mijn afstuderen terechtgekomen. Ik ben in de tussentijd een halfjaar op vakantie geweest naar Azië, maar ik ben er weer. Ik ben verliefd geworden op de horeca.” Geen roddels Thijmen? Kom op, give us the dirt! ”We maken ruzie om Halli Galli, een kaartspel.” Daar zullen we het dan maar mee moeten doen.

Vingeren in een kijkdoos

”Tijdens werk kwam ik boven en zag ik een meisje en jongen heftig met elkaar bezig. Dat meisje had haar been omhoog (Thijmen laat zien hoe) en de jongen was lekker bezig. Het was net een kijkdoos. Mijn collega is stampend naar boven toe gelopen om de situatie op te lossen. Chris vroeg de volgende dag: ‘Jullie hebben de stoel wel schoongemaakt toch?’ Natuurlijk hebben we dat gedaan.” OMG, bizar! Wel grappig… Tell us more! ”We hebben een mannelijke klant, die vaak aan mij vraagt: ‘Thijmen, wil jij je middelvinger in mijn glas doen, want dat vind ik lekker.’ Dat doe ik dan natuurlijk, maar alleen omdat hij het grappig bedoelt.” Grapjes maken is inderdaad niet erg. ”Ja inderdaad, maar hij vindt het wel lekker hoor” lacht Thijmen. ”Je mag hier alles doen, als je maar netjes en respectvol blijft.”

Kluns

Je zou denken dat horecapersoneel enorm handig moet zijn, maar dat is bij Thijmen niet altijd het geval. ”In de berging was net nieuw tapijt neergelegd en ik tilde een doos Merlot op die scheurde. Je raadt het natuurlijk al! Het was een grote rode kliederboel die ik met man en macht heb proberen schoon te maken. Je ziet er bijna niks van en niet iedereen weet het ook hoor, bij De Huismeester.” Je snapt dat ze het na dit artikel wel weten he? ”Haha ja, inderdaad.”

Tip hier jouw favoriete barman van Rotterdam!

Hier zie je alle kandidaten nog even op een rij.


Meer over De Huismeester ontdekken?

De Huismeester restaurants en horeca

Geopend12:00 - 02:00

Meent 115, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Ga voor het ‘Spanje gevoel’ borrelen bij De Huismeester

Tapas, Pinxtos en lekkere wijnen. Als wij van de redactie deze woorden horen dan denken wij aan geli...

adv.