Barman Casper van Het Eigendom: ‘Ik maakte vroeger mijn huiswerk aan de bar’

Door Faayyaaz van Dijk 30 mei 2018

Wie is de leukste barman of -vrouw van Rotterdam? Tip je favoriet! Elke week schotelen we je een kandidaat voor. Na 12 keer kiezen jullie welke barre man of vrouw de beker verdient. Kandidaat nummer 5 is Casper, van Wijnbar Het Eigendom. Hij is 24 jaar en de horeca is hem met de paplepel in gegoten. Casper in het kort: hij heeft een vriendin, en volgde ooit de opleiding International Bartending in Barcelona. Na te veel wijntjes spreekt hij dan ook vloeiend Spaans. Althans, dat denkt hij! 

Dus Casper, met de paplepel erin gegoten? “Ja, klopt inderdaad! Ik kom uit een echte horecafamilie. Iedereen in mijn familie heeft iets gedaan of doet iets in de horeca. Vroeger maakte ik mijn huiswerk aan de bar. Ik ben dol op de diversiteit in de horeca. De (fijne) stress, het heen en weer rennen en het opletten. Je moet echt alert zijn. Het mooiste vind ik dat je van sommige mensen weet wat ze willen drinken, zonder dat ze het hoeven vragen. Dat is toch thuiskomen voor zo’n klant?”

Waarom Het Eigendom?

”Esther (de eigenaresse) ken ik al sinds ik kan lopen.” Really? Esther loopt langs en zegt supertrots: ”JA, hij is mijn bonuskind”. Casper: ”Esther vroeg mij vier jaar geleden of ik hier wilde komen werken en dat heb ik gedaan. Ik werk hier nog steeds met heel veel plezier! Wat ik leuk vind aan Het Eigendom is dat het een plek is waar je op culinair niveau kunt eten, maar je kunt er ook gewoon gezellig komen borrelen. Wij zijn niet per se een restaurant, maar ook weer wel. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Je kunt hier dus eigenlijk voor alles terecht. Lekker laagdrempelig toch? Er komen hier zo veel verschillende soorten mensen. Van zakenmensen tot een groep meiden die later op de avond gaan stappen.” En wij! Maar vertel, maak je weleens gekke dingen mee? ”Hmm…” Niet zo voorzichtig Casper! ”Je hebt weleens dronken gasten die wankel om nog een drankje komen vragen, maar gekker dan dat gaat het niet worden” Vast wel, maar je wilt gewoon niks vertellen! Casper grinnikt.

Liefde op de werkvloer

”Ik heb mijn vriendin hier leren kennen,” zegt hij glunderend. ”Zij werkte hier ook, maar is gestopt om wat anders te gaan doen.” Geen jaloezie? ”Nee, omdat zij ook in de horeca heeft gewerkt weet ze hoe het werkt.” Maar zo een knapperd als jij krijgt toch wel de nodige aandacht? ”Soms flirt er weleens iemand onschuldig, maar daar doe ik niks mee hoor. Als iemand echt te ver gaat, dan stuur ik gewoon iemand anders naar die tafel om verder te helpen.” Het perfecte antwoord Casper!

Dromen?

”Ja, zeker! Ik wil ooit een eigen zaak beginnen op een plek waar de zon schijnt. Een bed & breakfast, restaurant of wijnbar, ik ben er nog niet helemaal uit.” En Rotterdam dan? ”Als Rotterdam in Catalonië had gelegen hoefde ik niet weg. Als ik ooit vertrek dan verlaat ik deze stad wel met pijn in mijn hart. De lifestyle in het buitenland is gewoon anders en spreekt mij meer aan. Mensen genieten daar op de een of andere manier meer. Lekker lang natafelen, heerlijk! Als ik mag kiezen komt mijn toekomstige onderneming in Barcelona te staan.”

Tip hier jouw favoriete barman van Rotterdam!

Hier zie je alle kandidaten nog even op een rij.


Meer over Wijnbar Het Eigendom ontdekken?

Wijnbar Het Eigendom restaurants en horeca

Gesloten15:00 - 01:00

Witte de Withstraat 45-B, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.