Barman André van BIRD: ‘Als iedereen slaapt ben ik aan het werk’

Door Faayyaaz van Dijk 28 juni 2018

Wie is de leukste barman of -vrouw van Rotterdam? Tip je favoriet! Elke week schotelen we je een kandidaat voor. Na 12 keer kiezen jullie welke barre man of vrouw de beker verdient. Kandidaat nummer 9 is André van BIRD. Deze megavriendelijke en easy going Rotterdammer werkt al 25 jaar in de horeca. Hij is papa van twee dochters, en als bedrijfsleider bij BIRD zorgt hij ervoor dat alles op rolletjes loopt. Daar hoort achter de bar staan natuurlijk ook bij.

25 jaar in de horeca? Meine gute! “Ja, zeker! Ik werk al 25 jaar in de horeca. Als iedereen werkt ben ik vrij en als iedereen slaapt ben ik aan het werk. Lekker tegendraads! De horeca is een levensstijl. Je doet het vanuit je hart. Ik vind het fijn. Je moet rekening houden met zoveel elementen. Je krijgt er een beetje stress van, maar een goed soort stress. Het soort stress waar je beter en scherper door presteert. Je zorgt er daarnaast voor dat mensen het naar hun zin hebben. Iedereen moet en mag zichzelf zijn bij BIRD.”

Muziek is de rode draad

Waarom BIRD? “Ik werk hier nu een jaar en heb hiervoor gewerkt bij een ander soort zaak. Een zaak waar maar één soort publiek kwam. Bij BIRD komt iedereen. Van advocaten, internationale studenten en mensen die zelf net klaar zijn met werken in de horeca. Muziek staat hier centraal, het is de rode draad. Als je van muziek houdt ben je hier op je plek. Het maakt dan niet uit welke huidskleur je hebt of wat je aan hebt. Je komt hierheen om te genieten en je hoort er sowieso bij. Het is elke keer weer een lekkere drukte.”

Werk en privé

”Ik ben al tien jaar samen met mijn vrouw en we zijn zeven jaar getrouwd. We hebben samen twee prachtige dochters. Dit zijn de loves of my life,” zegt hij glunderend. ”Je moet zelf alles in balans houden. Ik zorg voor quality time met mijn vrouw en ik breng mijn jongste dochter elke dag naar school. Daarnaast ben ik twee dagen in de week vrij. Bij BIRD zijn we één grote familie. Dus mocht ik onverhoopt een dag extra vrij nodig hebben of er moet wat omgegooid worden, dan is dit altijd mogelijk.”

Mooie momenten

”Ik zag een keer een ouder stel, dat rond de 80 en 85 jaar was. Ze stonden verliefd en kussend bij een paal. Ik ben er op afgelopen en wat bleek? Ze hadden elkaar die dag vijftig jaar geleden ontmoet. Ja, daar geniet ik van. Wat mooi, toch?” Zeker! “Een keer kwam bij BIRD een viertal langs van rond de zeventig. Ze kwamen volgens mij uit Amersfoort en waren verdwaald. Toch maar binnengestapt en we hadden die avond een flamboyant evenement. Denk Voque (Madonna) en dragqueens. Ik dacht in eerste instantie: zullen ze het wel naar hun zin hebben? Maar ze zijn ontvangen door het publiek alsof ze erbij hoorden en dat deden ze. Ze zijn om drie uur ’s nachts zielsgelukkig naar buiten gelopen. Wat een mooie energie. Genieten!”

Tip hier jouw favoriete barman van Rotterdam!

Hier zie je alle kandidaten nog even op een rij.


Meer over BIRD ontdekken?

BIRD restaurants en horeca

Gesloten17:30 - 04:00

Raampoortstraat 26-28, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.