Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rotterdam krijgt lichtfestival met droneshow tijdens oud en nieuw

Door Demi Meder 4 december 2020

Er komt een lichtfestival in Rotterdam. Verschillende pleinen in de stad worden deze winter verlicht tijdens Rotterdam Light!. Als kers op de taart komt er ook een droneshow tijdens oud en nieuw. Weet je nog? Net als afgelopen Bevrijdingsdag! 

Er mag nog niet te veel verklapt worden om drukte op de plekken te vermijden. Wat wel bekend is dat zestig pleinen tijdens het lichtfestival worden verlicht. Zonder aankondiging gaan de lichten aan. Dus loop jij bijvoorbeeld langs het Heemraadsplein, kan je zomaar ineens iets zien gebeuren.

Drones

Omdat vuurwerkshows dit jaar niet doorgaan, biedt Rotterdam Light! tijdens de jaarwisseling een alternatieve nieuwjaarsshow. Vanwege corona wordt de show eerder op een onbekend moment opgenomen zonder publiek. De beelden worden later tijdens de jaarwisseling uitgezonden. Via welke zender of kanaal is nog niet bekend. Maar je kunt in elk geval op de bank met een glas champagne er lekker van genieten!

Rotterdam Light!

De organisatoren van Rotterdam Light! hopen dat het festival komende jaren gaat groeien en er dan ook een programmering mogelijk is. Bijvoorbeeld muziekoptredens en kunstuitvoeringen. Het festival gaat op zijn eigen manier een winterstad maken van Rotterdam. Lichtfestivals in andere steden zijn ook ooit klein begonnen, dus wie weet kunnen we ooit niet meer zonder..

Lees ook:

sneeuw centraal station kerstboom rotterdam

Witte kerst of toch niet? Dit is het weerbericht voor december

Het is behoorlijk fris in Rotterdam. Kunnen we deze lage temperaturen ook verwachten voor de maand d...
Vuurwerk op de Erasmusbrug

Even op een rijtje: dit zijn de regels rond (kinder)vuurwerk afsteken in Rotterdam

In Rotterdam mag je met oud en nieuw geen vuurwerk afsteken. Maar mag kindervuurwerk nog? Ja dat mag...
Kerst bij 's Zomers Rotterdam

Dit moet ‘m zijn: de mooiste kerstwinkel van Rotterdam

Homedeco- en bloemenwinkel 's Zomers is 's winters nóg mooier. De afgelopen tijd werd de enorme wink...

adv.