Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Patrick van The Tosti Club werkt 7 dagen per week, maar vermaakt zich altijd!

Aangeboden door The Tosti Club 3 augustus 2018

Als kind wilde Patrick (45) bakker of kok worden. Hij werd tostibakker: sinds vijf weken runt hij The Tosti Club op de Oude Binnenweg. Zijn carrière begon al op z’n dertiende, toen hij bij een snackbar ging werken. Dat beviel zo goed dat hij op zijn tweeëntwintigste Cafetaria Patrick opende, in Gouda. Toen hij voor de liefde naar Spijkenisse verhuisde, hielp hij daar de horeca van het Rivierabad op te zetten, om vervolgens bij Bowlingcentrum Zuidplein aan de slag te gaan. Een heleboel horeca-ervaring dus, voor iemand die pas 45 is! En dit is nog lang niet alles…

“Op een gegeven moment zag ik een vreemde advertentie: Vrachtvervoerder zoekt bartender. Dat bleek bartender op een schip te zijn. Zo heb ik vier jaar op een vrachtboot gewerkt met alleen maar vrachtwagenchauffeurs aan m’n bar. Heel leuk. Daarna heb ik nog een tijd met heel veel plezier op het passagiersschip Pride of Rotterdam gewerkt: twee weken op, twee weken af. Als een collega ziek was kwam het voor dat ik zes weken aan boord was. Na veertien jaar was ik dat een beetje zat, maar je leert er verschrikkelijk hard werken.”

Hart en ziel

Eenmaal weer aan land, zo’n vier jaar geleden, begon Patrick Cafetaria de Marinier, op de Mariniersweg. “Na drie jaar heb ik dat verkocht aan mijn personeel: An en An. Die draaien de zaak nog steeds zeer succesvol. Na wat omzwervingen – Inntel Hotels, Mainport Hotel – heb ik in The Tosti Club een bedrijf gevonden waar ik mijn hart en ziel in kwijt kan. Het is een eerlijk ambachtelijk gerecht binnen een mooi concept. De tosti’s zijn lekker om snel af te halen voor de lunch of juist om op je gemak van te genieten in ons gezellige restaurant. En de Oude Binnenweg hè… Dat blijft natuurlijk een geweldig stukje.”

The Tosti Club Rotterdam pantosti

Achter de bakplaat

“Momenteel werk ik zeven dagen per week. Veel, maar ik vermaak me altijd wel. Ik kom om acht uur op de zaak. Dan begin ik met terras uitzetten, dweil ik de vloertjes met lekkere muziek op en zetten we alle versproducten klaar. Om negen uur gaat de zaak open en ontvangen we onze eerste gasten. Negen van de tien keer sta ik zelf achter de bakplaat, de andere keren loop ik terras.”

Altijd een babbeltje

“Het is leuk om de verscheidenheid van mensen hier te zien; echt van jong tot oud, van zakenmensen tot toeristen. Als het niet te druk is maak ik altijd een babbeltje. Ik word ook heel blij van het gezellige terrassie dat we hebben, dat heel vaak vol zit. En natuurlijk van de speciale Tostisaus, waar we echt flessen van verkopen en die ook cadeau worden gegeven. We hebben er zelfs een speciale cadeauverpakking voor. Het allerleukste voor mij is om weer eigen ondernemer te zijn. Ondanks dat ik onder de paraplu van The Tosti Club werk, heb ik een enorme vrijheid in wat ik doe.”

The Tosti Club Rotterdam bar

Uitbreiding

“Het is mijn ambitie om nog minimaal twee Tosti Clubs in Rotterdam te openen. We krijgen hele positieve reacties en zien heel veel mensen terugkomen. Veel kantoren uit de buurt komen hier hun lunch halen. Vaak bellen ze ‘s morgens al. Dat is natuurlijk heel fijn: dan is het lekker snel klaar en kunnen ze het meteen meenemen als ze om een uur of een komen.”

Drie tosti’s per week

“Ik hou heel erg van tosti’s, eet er toch wel drie per week. Ik denk ook dat je van je product moet houden – anders kun je het ook niet goed bereiden. De Italian en de Tuna vind ik zelf het lekkerst. Wist je trouwens dat je alle tosti’s hier ook als sandwich kunt krijgen? En dat je het samenstellen van de tosti’s of die sandwiches dus ook helemaal zelf kunt doen?”

The Tosti Club Rotterdam tosti

Dit is waarom je de tosti’s van The Tosti Club móet proeven!

Een knapperige bite door het laagje boter, dan een stevige laag brood, om vervolgens bij een ruime h...

The Tosti Club is altijd op zoek naar personeel. Bekijk hier de vacature!

Pssst: zin in een tosti on the go? Bel Patrick (het nummer vind je op de bedrijfspagina hieronder) en hij zorgt ervoor dat-ie versgebakken voor je klaarligt!Deze bijdrage wordt je aangeboden door The Tosti Club. Meer over The Tosti Club ontdekken?

The Tosti Club

restaurants en horeca

Gesloten09:30 - 18:00

Oude Binnenweg 127B, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.