Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stappenplan: dit wil je weten als je een nieuwbouwwoning wilt kopen

Aangeboden door HMJ Makelaardij B.V. 30 oktober 2020

Speel je met de gedachte om een nieuwbouwhuis te kopen, dan heb je vast een heleboel vragen. HMJ Makelaardij legt uit wat er precies komt kijken bij het aanschaffen van een nieuwbouwwoning.

Grofweg kun je de koop van een nieuwbouwhuis onderverdelen in drie stappen: oriënteren, beslissen en realiseren. Daarbij komen verschillende experts op je pad, zoals een hypotheekadviseur, een aankoopmakelaar en eventueel een verkoopmakelaar voor je huidige woning. Deze kennis vind je bij HMJ Makelaardij allemaal onder hetzelfde dak. Zo kunnen de adviseurs elkaar makkelijk op de hoogte houden van jouw situatie en onderling snel schakelen.

20% korting op uitgebreid hypotheekadvies

Omdat HMJ Makelaardij twintig jaar bestaat, hebben ze tot en met mei 2021 elke maand een speciale kortingsactie. In november krijg je 20% korting op het complete traject met de hypotheekadviseur. Ook krijg je gratis hulp van een nieuwbouw-aankoopmakelaar.

Fase 1: oriënteren

In de oriëntatiefase kijk je samen met de hypotheekadviseur naar de mogelijkheden. Wat is je huidige woning waard? Wat kun je lenen op basis van je inkomen? Daarnaast geeft hij handige tips. Wist je bijvoorbeeld dat je een hypotheek kunt afsluiten met een pensioeninkomen? De aankoopmakelaar helpt je om je wensen in kaart te brengen en kijkt of dit aansluit bij het financiële plaatje.

Ook kan hij je alles vertellen over nieuwbouwwoningen die voor jou interessant zijn. Zo lopen er momenteel een paar interessante nieuwbouwprojecten in het Lage Land – een wijk die flink in opkomst is, en waar toevallig het kantoor van HMJ Makelaardij staat. Zoek je liever in een andere wijk? Ook dan kan HMJ je goed adviseren!

Fase 2: beslissen

Zodra je je droomwoning gevonden hebt, schrijf je je in en is het afwachten of je ingeloot wordt. Na het verlossende telefoontje (gefeliciteerd!) krijg je een concept opgestuurd van de koop- en aannemingsovereenkomst. Dat is vaak een heel boekwerk, en lang niet voor iedereen even begrijpelijk. Gelukkig is daar de aankoopmakelaar om alles duidelijk uit te leggen en de overeenkomst voor je te controleren.

Nu komt de hypotheekadviseur weer in beeld. Jullie onderzoeken wat de beste manier is om je nieuwe woning te financieren en hij legt het plan voor aan de geldverstrekker. Gaat die akkoord, dan loopt de hypotheekadviseur de overeenkomst nog eens goed na om te zien of alles klopt.

Fase 3: realiseren

In deze laatste fase teken je de koop- en aannemingsovereenkomst en de hypotheekovereenkomst. Bij de notaris volgt de overdracht van grond en hypotheek. Als je een nieuwbouwwoning koopt, koop je feitelijk alleen het stuk grond. In de hypotheek zit een bouwdepot, waar jij de aannemer in fases uit betaalt, op basis van de voltooide werkzaamheden.

Zodra het huis staat, loop je samen met de aannemer alles na. Zit alles waar het moet zitten? Is de boel netjes afgewerkt? Mocht je nog gekke dingen zien, dan worden die natuurlijk aangepast. Op het moment dat alles klopt is het tijd voor de sleuteloverdracht. Verhuizen en genieten maar!

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over het (eventuele) aanschaffen van een nieuwbouwwoning? Neem dan contact op met HMJ Makelaardij. Ga je liever voor bestaande bouw? Ook dan kun je hier terecht!Deze bijdrage wordt je aangeboden door HMJ Makelaardij B.V.. Meer over HMJ Makelaardij B.V. ontdekken?

HMJ Makelaardij B.V.

makelaars

Jacob van Campenplein 67, Rotterdam

Bekijk meer:makelaars

adv.