Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Zo gaat het nieuwe stadion van Feyenoord er uitzien

Door Wouter Vocke 5 juli 2018

Verbouwen, nieuwbouw, hoeveel geld, op welke plek, hoe zit het nou met het openbaar  vervoer… er leek af en toe geen eind te komen aan de soap rond het nieuwe stadion van Feyenoord. Maar dát er over een paar jaar een nieuw stadion gaat komen, dat is nu zo goed als zeker. En nu zijn er nieuwe tekeningen van het ontwerp!

De allernieuwste impressies van het wereldberoemde Rotterdamse architectenbureau OMA (ja, die bijvoorbeeld ook de Rotterdam hebben ontworpen) zijn te zien bij onze collega’s van het AD. Ze laten het interieur van de 63.000 plekken tellende voetbaltempel zien, met volgepakte, hoog oprijzende tribunes. Door flink gebruik te maken van staal en beton, oogt het complex massief en robuust, als een onneembare vesting. Nét zoals nu in de Kuip dus!

Icoon

En net als in die monumentale thuisbasis van Feyenoord uit 1937, zullen tegenstanders weer met knikkende knieën het veld opkomen, zo is de gedachte. De supporters zitten bovenop het veld en hebben vanaf elke plek onbelemmerd zicht op het spel. “Een waar icoon voor Rotterdam”, vertelt architect David Gianotten aan het AD. In juli 2023 moet de bal gaan rollen op de groene grasmat, die het hart van het bouwwerk vormt.

Feyenoordstadion
(Foto: AD/OMA)

Drie ovale ringen

“Het nieuwe stadion bestaat uit drie ononderbroken ovale ringen vanaf waar alle toeschouwers een fantastisch zicht hebben op het veld”, legt David uit. “De eerste ring van het stadion zit zo dicht mogelijk op het veld en de spelers bereiken het veld door een tunneltje, net zoals in De Kuip. Het nieuwe stadion voldoet aan alle, meest actuele richtlijnen en zet daarmee de trend voor stadionbouw wereldwijd, net zoals De Kuip dat deed in de jaren 30 van de vorige eeuw.” Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Maar of alle fans op een nieuwe voetbaltempel zitten te wachten…

Red de Kuip
(Foto: ANP)

adv.