Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zet je schrap: winterstorm Ciara onderweg naar Rotterdam

Door Luuk Barendrecht 6 februari 2020

De kans op code rood of oranje zit er aan het einde van dit weekend dik in. Zondag 9 februari kan het zomaar losbarsten boven Nederland. 

Het is nog geen echte winter geweest in ons kikkerlandje, we moeten het doen met een extra lange herfst. Schaatsen kan alleen maar op de kunstbanen en voor de sneeuw moet je naar de bergen. Ook dit weekend gaat het nog niet vriezen of sneeuwen, maar het gaat wel stormen! De storm trekt eerst boven de landen aan de andere kant van de Noordzee maar komt daarna onze kant op. Zeker zondag maar ook maandag kan het héél slecht weer worden.

Ciara

Met windstoten van wel 110 tot 120 kilometer per uur kan dit een zware jongen worden. Of moeten we zeggen een zware dame. De storm krijgt een namelijk een naam: Ciara. Dat is een primeur voor Nederland. Het KNMI werkt daarvoor samen met de weerinstituten van Groot-Brittannië en Ierland. “Voorwaarde is wel dat de storm code oranje of rood moet veroorzaken in een van die landen”, zegt Maurice Middendorp van Buienradar tegen RTL Nieuws.

Geen stilte na de storm

Na de storm is er ook nog eens kans op winterse neerslag: hagel of natte sneeuw. Daar worden wij natuurlijk ook niet vrolijk van. Je hebt in ieder geval wel een goed excuus om lekker thuis te blijven en te Netfli… eh, werken.

Lees ook:

Fietsbel handgranaat Rotterdam

Helikopter voor niks uitgerukt: ‘handgranaat’ blijkt gewoon een fietsbel te zijn

Het zorgde voor heel wat onrust, die helikopter die boven de binnenstad zweefde. Er zouden explosiev...
Maastunnel

Door deze verlichting is de Maastunnel nu weer een stukkie veiliger

Wanneer je met je auto door de Maastunnel rijdt wil je er liever niet aan denken, maar wat als er br...

Kijk nou! De Zweedse Zeemanskerk staat te koop

Heb jij toevallig een kleine vier miljoen op de bank staan en ben je op zoek naar een megapand in ee...

adv.