Wow! Dit wist je nog niet over je internetgebruik

Aangeboden door L2Fiber Rotterdam 26 november 2018

Uhmmm… Denk je hartstikke onschuldig een serietje te kijken op Netflix, blijkt dat je gewoon het milieu zit te vervuilen! Informatie door koper versturen (waar internetten op neerkomt) kost namelijk hartstikke veel energie. De oplossing? Glasvezel!

Misschien heb je die tram op de foto al zien rondrijden, of heb je de reclame voorbij zien komen op tv. Omdat L2Fiber Rotterdam momenteel hard aan de weg timmert, figuurlijk én letterlijk, om Rotterdam te voorzien van een glasvezelnetwerk, gingen we maar eens bij ze op de koffie. Want: waarom is het eigenlijk nodig, die overstap van internet via de kabel naar internet via glasvezel?

80% minder energieverbruik

Het eerste argument, dat informatie verzenden door glas 80% (!) minder energie kost dan door koper (zoals het nu gebeurt), was een shocker voor ons. Misschien heel naïef, maar nóóit bij stilgestaan dat we de aarde mede om zeep helpen door een beetje te internetten. Zodra je een mailtje verstuurt of Google een zoekopdracht geeft, gaan alle motoren in de datacentra draaien. De verwachting is dat internet over een paar jaar meer energie verbruikt dan het vliegverkeer.

Razendsnel en stabiel

Het tweede argument klinkt ook goed: glasvezel staat voor razendsnel en stabiel internetten, telefoneren en tv-kijken. We geloven dus best het statement van L2Fiber Rotterdam, dat glasvezel over een paar jaar niet meer weg te denken is. Wil je er tegen die tijd gebruik van gaan maken (of direct, want dat kan natuurlijk ook), dan zijn er vijf internetproviders waaruit je kunt kiezen. Daar sluit je dan een abonnement bij af, zoals je dat nu hebt bij KPN of Ziggo, bijvoorbeeld.

Lees verder onder de video >

Helemaal gratis en zonder verplichtingen

L2Fiber Rotterdam is nú bezig alles aan te leggen, startend in Kralingen-West en daarna door zo’n beetje de hele stad. Als je besluit om mee te doen – nu ze toch al in je wijk zijn – is de aanleg gratis, terwijl het je tot niks verplicht. Het enige is dat er even iemand een glasvezelaansluiting komt leggen in je huis, en het daarmee helemaal future-proof maakt. Een soort investering dus, gratis en voor nop. Je hóeft er namelijk niks mee te doen – het kan gewoon naast je bestaande netwerk. Bedenk je je later, en moeten ze er speciaal voor terugkomen en de straat weer opengooien, dan heb je een dure rekening. Niet zo’n moeilijke keuze dus, denken we zo.

Direct duurzaam internetten

Zoals eerder gezegd begint L2Fiber Rotterdam met de glasvezelaanleg in Kralingen-West. De graafwerkzaamheden starten zodra de vergunning binnen is, en dan is het duimen dat we niet al teveel last krijgen van vorst, de komende tijd. Per wijk zal het graven ongeveer drie maanden in beslag nemen: ‘s morgens gaan ze een straat in, en aan het einde van de dag is alles dan aangelegd. Heb je al een abonnement aangevraagd bij een van de vijf aangesloten glasvezelproviders, dan komt er een monteur langs en kun je de volgende dag direct duurzaam, CO2-neutraal internetten. Je hoeft dus niet te wachten tot het netwerk in de hele wijk is aangelegd.

Meer weten?

Wil je meer weten over internet via glasvezel? Bekijk dan de website van L2Fiber Rotterdam of ga de straat op. Op 1 december staat er een team klaar aan de Oudedijk, ter hoogte van tramhalte Mecklenburglaan, om al je vragen te beantwoorden. Op woensdag 19 december vind je ze van 16.00 tot 19.00 uur bij de NLounge in het Excelsiorstadion.Deze bijdrage wordt je aangeboden door L2Fiber Rotterdam. Meer over L2Fiber Rotterdam ontdekken?

L2Fiber Rotterdam

dienstverlening

Bekijk meer:dienstverlening

adv.