Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Reserveer je terrasplek maar vast: dit wordt het weer met Pinksteren

Door Ilse Zoutewelle 28 mei 2020

Zet de barbecue maar vast klaar, want er is een pinksterweekend met volop zon en warme temperaturen in aantocht. Van vrijdag tot en met maandag voorspelt Weeronline dat het kwik tot ruim boven de twintig graden stijgt. Dat is dus ook goed nieuws voor de horeca, dat op tweede pinksterdag de terrassen weer mag openen.

Wordt het een fietstocht van Rotterdam naar Hoek van Holland? Een rondje Plaswijckpark? Een tuinbarbecue? Zorg in elk geval dat je je goed insmeert, want de laatste week van mei eindigt dit weekend zoals we deze recordzonnige lente gewend zijn: met heel veel zon. De zonkracht is dan zo hoog, dat een onbeschermde huid binnen een kwartier kan verbranden.

De aanloop naar het pinksterweekend toe begint al lekker, met temperaturen van twintig graden of net erboven. Al zullen de boeren niet blij zijn dat het tot en met het pinksterweekend zo goed als droog blijft. De temperatuur duikt pas in de loop van volgende week weer langdurig onder de twintig graden. Maar dit weekend gaan we nog lekker genieten van het zonnetje!

Denk aan jezelf en anderen

Welke plannen je ook voor deze week en het pinksterweekend maakt: hou je wel aan de regels en geniet op een verantwoorde manier, waarbij je rekening houdt met anderen, naar huis gaat als het ergens te druk is en voldoende afstand neemt.

Lees ook:

Ook horeca in Markthal maandag weer helemaal open: ‘We zijn heel blij met deze versoepeling’

Door heel het land werken horeca-ondernemers momenteel aan het klaarmaken van hun terrassen en resta...
Aloha Rotterdam

3, 2, 1… go! Onze 9 lievelingsterrassen om bitterballen te bestellen

Vanaf 1 juni mogen we weer plaatsnemen op één van de mooie terrassen die onze stad rijk is. De zon o...
plaswijckpark rotterdam

We mogen weer! Plaswijckpark opent de deuren

De deuren van Plaswijckpark zijn weer open en het zonnetje schijnt: alsof het zo afgesproken is. Van...

Meer over

Corona Weer

adv.