Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oppassen geblazen: vanmiddag is er code geel in Rotterdam

Door Wouter Vocke 12 augustus 2019

Het begint bijna een vaste rubriek te worden: wat voor weeralarm is er deze keer? Verrassing! Het KNMI heeft voor vanmiddag (maandag 12 augustus) in bijna heel Nederland code geel afgekondigd.

Had je vanmorgen geluk en was je de dans ontsprongen? Dan val je later deze maandag misschien wél met je neus in de boter: “Vanmiddag en vanavond komen er in het midden en zuiden enkele pittige onweersbuien voor, plaatselijk met hagel en windstoten van 60-70 km/uur,” aldus het KNMI. Lokaal kan er veel regen vallen in korte tijd, misschien wel meer dan 20 millimeter. Vanavond trekken de zwaarste buien naar het oosten weg, maar blijft er vooral in het zuidwesten (bij ons dus) kans op een paar pittige onweersbuien.

Code Geel

Zomer in Nederland is altijd zoiets als een gemiddeld seizoen van Feyenoord: blijven hopen op iets moois, maar tóch iedere keer weer teleurgesteld worden. En als het fout gaat, gaat het ook meteen goed fout in Rotterdam met sinkholes, ondergelopen straten, ongelukken en een verkeersinfarct rond de stad. Laten we in ieder geval hopen dat het deze keer niet zo uit de hand loopt zoals laatst in Overschie!

Lees ook:

Natte sokken: de vernieuwde Coolsingel staat blank na een regenbui

Ze zijn druk bezig met verbouwingen op de Coolsingel, maar nu kwamen wij een heel verrassend filmpje...

Heftig! Deze straten in Rotterdam staan helemaal blank (VIDEO)

Heel veel regen op komst: dit is de voorspelling voor Rotterdam

Niet fijn dit! Noordereiland werd opgeschrikt door een sinkhole

Meer over

Nieuws Weer

adv.