Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Zo ziet de Heinenoordtunnel er over vier jaar uit, na de renovatie

Door Luuk Barendrecht 16 januari 2020

Veel Rotterdammers maken gebruik van de Heinenoordtunnel, deze wordt in 2023 en 2024 grondig gerenoveerd. Behalve dat er veel onderhoud op de planning staat, krijgt de tunnel ook een heel ander uiterlijk. De opvallende gele accenten verdwijnen bijvoorbeeld.

Het architectenbureau (dat zich bezighoudt met het uiterlijk van de tunnel) heeft een filmpje gedeeld hoe de tunnel er in 2024 uitziet. Het wordt een stuk lichter door verbeterde lichtroosters en de wandafwerking. Zonnepanelen voorzien de tunnel van energie.

Bekijk de video hier:

Plannen Heinenoordtunnel 2023-2024

Zoals het er nu naar uitziet, is de tunnel in zowel de zomervakantieperiode van 2023 en 2024 zestien dagen afgesloten, en nog eens één weekend. Daarnaast zal de tunnel verspreid over 2023 en 2024 dertig weekenden afgesloten zijn in één rijrichting. En er zullen een aantal nachtelijke afsluitingen van de tunnel zijn (Maastunnelpraktijken dus). Er worden allerlei installaties vervangen, apparatuur vernieuwd en er komt een ‘middentunnelkanaal’; een ruimte tussen twee tunnelbuizen die als veilige vluchtroute gebruikt kan worden.

Lees ook:

A20

Let op: de A20 is een paar dagen voor een gedeelte afgesloten

Dit is wel hele handig informatie als je gebruikmaakt van de A20. De A20 is namelijk op sommige gede...

Update Coolsingel: handige informatie om rekening mee te houden

Hoe (on)veilig is jouw wijk? Dit zijn de Rotterdamse misdaadcijfers van 2019

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.