Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuizing patiënten Daniel den Hoed kan morgen verkeersvertraging opleveren

Door Faayyaaz van Dijk 17 mei 2018

In aangepaste verhuiswagens verhuizen de patiënten van de Daniel den Hoedkliniek op vrijdag 18 mei naar het Erasmus MC. Dit kan zorgen voor de nodige verkeersstremmingen. Waar moet jij rekening mee houden?

Vrijdagochtend om 08.00 uur worden de eerste mensen overgebracht naar de nieuwe locatie. Het vervoer? Een colonne met politie en ambulance. Om de verhuizing voor de patiënten zo comfortabel mogelijk te maken, zijn er op de weg een aantal maatregelen genomen. Op de route van de Daniel den Hoedkliniek aan de Groene Hilledijk naar het Erasmus MC wordt tijdens de verhuizing een groene golf (rijden van locatie A naar locatie B zonder te stoppen) ingesteld. Ook zetten verkeersregelaars kruispunten af als de colonne langsrijdt. Zo kunnen ze in een keer doorrijden en hebben de patiënten geen last van een schokkende auto, omdat deze telkens moet stoppen.

Wat betekent dit voor het verkeer?

Voor automobilisten kan het betekenen dat zij bij sommige kruisingen wat langer moeten wachten, tot de verhuiscolonne voorbij is. Tussen iedere colonne zit ongeveer tien minuten. Als alles volgens planning loopt, is iedereen rond 17.00 uur verhuisd.

Route colonne: Groene Hilledijk, Vinkenbaan, Vaanweg, Strevelsweg, Pleinweg, Doklaan, Maastunnel, ’s-Gravendijkwal, Rochussenstraat, Erasmus MC.

Mocht er onverwachts een stremming zijn bij de Maastunnel, dan wordt er uitgeweken naar de Erasmusbrug of Willemsbrug.

Maastunnel in beide richtingen dicht

Dat wordt omrijden: de Maastunnel is straks in beide richtingen dicht

Irritant toch als je niet weet dat een straat is afgesloten? Je moet ergens zijn, maar ze zijn bezig...
Roparun omleidingen Rotterdam

Verkeer: omleidingen tijdens Roparun op maandag 21 mei

De renners van de Roparun finishen maandag 21 mei in Rotterdam. Ze hebben dan meer dan 500 kilometer...

adv.