Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x irritante kruispunten in Rotterdam: hallo, tram! Wij automobilisten staan er ook nog

Door Faayyaaz van Dijk 11 september 2019

Och, och!  Je hebt een beetje haast, maar het geluk is niet aan je zijde: geen groene golf! Maar al die trams, die gaan maar en die gaan maar. Terwijl het stoplicht waar jij voor staat twee seconden op groen staat. Wij hebben wat irritante plekken in Rotterdam op een rij gezet.

Side note: dit is natuurlijk geen zeikbericht, want we zijn dol op Rotterdam. Maar hoe dol we ook op ons stadje zijn… Dit is best irritant. Ken jij nog meer van dit soort plekken in Rotterdam? Tip ons, vinden we leuk.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De Erasmusbrug

Google Maps

Prachtig stukkie kunst vinden wij de Erasmusbrug, maar daar kan je soms tien minuten voor een stoplicht staan. Vooral als je van Zuid naar het centrum moet, en het is nog erger als je naar links moet afslaan richting Vasteland. Tram, nog een tram, tram, nog een tram… Herkenbaar?

Vasteland – Westzeedijk

Google Maps

Als je dan die tien minuten hebt overleefd en eindelijk linksaf bent gegaan, kom je het volgende obstakel tegen: het stoplicht bij Kruispunt Vasteland/Westzeedijk. Daar heb je te maken trams die richting de Erasmusbrug moeten, richting de Westzeedijk, de Scheepstimmermanslaan en trams die richting de Westersingel moeten. Je hoofd gaat er van tollen en hier een beetje extra gas geven bij het oranje stoplicht is niet handig: je wordt namelijk geflitst.

Hofplein

Google Maps

Geen kruispunt, maar een rotonde en nog steeds even irritant. De trams komen daar van alle kanten lijkt het wel. Eigenlijk was het nog erger toen de trams nog richting de Coolsingel konden, dat is dan voor nu even het gelukje in dit geval: de werkzaamheden aan de Coolsingel. Door over het Hofplein te gaan met de auto kan een rit van 15 minuten opeens 25 minuten duren.

Kruising Weena – Poortstraat

Google Maps

Wees blij als je niet richting de Poortstraat moet en ontwijk deze plek zeker in de ochtend. Want daar! Daar is het pas druk. Trams gaan er de hoek om, ze komen van Rotterdam Centraal of moeten naar Rotterdam Centraal. Je snapt het al… Een gigantische drukte. Duurt lang!

Oostplein

© indebuurt Rotterdam

Hier komen de trams letterlijk van alle kanten, helemaal als er omleiding is. Het lijkt wel een invasie van trams én fietsers. Hier denken wij soms echt: hallo, tram! Wij auto’s zijn er ook nog op dit verwarrende en onlogische kruispunt. Maar goed, er is helaas niks aan te doen. Wij snappen ook wel dat een tram op vaste tijden bij een halte moet aankomen. Dan maar iets eerder de deur uit gaan.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.