Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: drie dagen lang geen treinen naar Delft en Den Haag

Door Wouter Vocke 18 november 2019

Reis je vaak met de trein, dan hebben we een nieuwtje voor je: van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november rijden er geen treinen tussen Schiedam en Den Haag. Er zijn werkzaamheden aan het spoor bij Rijswijk gepland, waarvoor het spoor dicht moet.

Tussen Schiedam Centrum en Den Haag Centraal rijdt er op vrijdag, zaterdag en zondag niets. Wil je toch richting Delft of Den Haag reizen, dan zul je met de stopbus moeten.

Alternatieven

De bus van de NS stopt op alle stations waar de trein normaal ook stopt. Vanaf Schiedam rijdt de bus bijvoorbeeld via Delft-Zuid naar Delft, naar Rijswijk, naar Den Haag HS en stopt vervolgens bij Den Haag Centraal. Andersom stopt de bus natuurlijk op diezelfde plekken. Volgens de NS ben je een kwartier tot een half uur langer onderweg dan normaal. Het is handig voor vertrek de reisplanner te checken om te zien hoe laat de bus vertrekt.

Moet je naar Delft? Dan kun je op vrijdag ook met RET bus 40, maar daarmee ben je ook ongeveer drie kwartier onderweg. In het weekend raden we aan om gewoon die NS-bus te nemen, of anders lekker te fietsen! Naar Den Haag kan natuurlijk ook met metrolijn E, maar dat duurt ook iets langer dan de trein. Kijk voor je de deur uitgaat op de website van de RET.

Spoorverbreding

Het is nu dus even afzien als je in Rijswijk of Delft woont, werkt of studeert – maar je krijgt er in de toekomst wel iets voor terug. Namelijk vier sporen op een groot deel van het traject tussen Den Haag en Rotterdam. Dat betekent dat er straks meer treinen kunnen rijden en dat je (vooral op Delft Zuid/Campus) dus veel minder lang op de volgende trein hoeft te wachten in Delft. Niet alleen in Rijswijk, maar ook bij Delft-Zuid wordt de komende periode hard gewerkt aan de verdubbeling van het spoor.

Lees ook:

Verkeersafzetting

Verkeersomleidingen: de Rotterdamse verkeerschaos op een rij

Er is van alles gaande in Rotterdam op het gebied van verkeersomleidingen. Wij kunnen ons voorstelle...
Veerpont

Video: zo ziet de veerpont er uit die de Maastunnel vervangt

De fietstunnel van de Maastunnel is afgesloten. Vanaf vandaag (vrijdag 15 november) kun je zeven maa...
Hofplein

Video: zo ziet de verkeerschaos eruit bij Hofplein

Chaos! De combinatie van werkzaamheden op Hofplein en op de Coolsingel zorgen voor één groot verkeer...

Meer over

Verkeer

adv.