Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De ANWB test parkeergarages: zo scoort Rotterdam

Door Demi Meder 23 november 2020

De ANWB heeft veertig parkeergarages getest in twintig steden in Nederland. Rotterdam was één van deze teststeden. De twee garages die beoordeeld zijn in Rotterdam komen nogal verschillend uit de test.

Tijdens de test keek de ANWB naar de grootte van de parkeervlakken en hoe je hier inparkeert. Heb je bijvoorbeeld last van obstakels zoals pilaren, stoepranden, muren, hellingen en versmallingen? Ook de veiligheid voor voetgangers, mindervalideplekken en in- en uitrijden zijn onder de loep genomen.

Schouwburgplein 1

Schouwburgplein 1 scoorde in de test een 8,2 waardoor deze garage in de top 10 staat. De pluspunten van de parkeergarage zijn de eigen ingang in de Weenatunnel, veiligheidsmaatregelen voor voetgangers, brede vlakken, amper obstakels, parkeren zonder een hoek, toiletten en uitrijden met nummerbordherkenning.

Een aantal minpunten voor deze garage is de mogelijke verwarring met garage Schouwburgplein 2, weinig mindervalideplekken, viezige trappenhuizen en onoverzichtelijkheid bij eerste bezoek.

Central Plaza

Central Plaza scoorde in de test een 5,8. De minpunten van deze garage zijn de steile in- en uitrit, smalle hellingen, haaks parkeren, krappe vakken zeker naast pilaar, geen trap of lift van -2 naar -1, de tarieven, sterke etensluchten en de routing is soms onduidelijk.

De garage heeft gelukkig nog een aantal pluspunten waardoor hij alsnog met een voldoende uit de test komt. De garage ligt centraal in een rustige zijstraat, plekken voor mindervaliden en gezinnen, onlangs gerenoveerd, verlichting, rood en groene lampen voor vrije plek en nummerbordherkenning bij het uitrijden.

De winnaar

Waar vind je nou de beste parkeergarage van ons land? Dan moet je richting Zwolle rijden. De recent gebouwde parkeergarage Katwolderplein heeft brede plekken, veel veiligheidsmaatregelen voor voetgangers en is ook innovatief: het dak bestaat bijvoorbeeld deels uit zonnepanelen.

Lees ook:

Campers en caravans

MAG DAT: een camper of caravan voor je deur parkeren?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Papiercontainer vol Rotterdam

Video: Jan laat zien dat er meer in de papiercontainer past dan je denkt

Veel Rotterdammers storen zich aan buren die hun dozen naast de container dumpen, in plaats van ze e...
Vacatures Rotterdam magazijn

Handen uit de mouwen: 7 x de nieuwste vacatures in Rotterdam

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten 7 leuke v...

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.