Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: zo snel stijgt het aantal positieve testen in Rotterdam

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

4.068 Rotterdammers zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Rotterdam vanaf het begin van de uitbraak tot nu. De afgelopen week zijn 4.068 Rotterdammers positief getest op het coronavirus. 66 personen zijn opgenomen in het ziekenhuis en 32 mensen zijn aan het virus overleden. 

Tekst loopt door onder de grafiek >

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

ouderenuurtje rotterdam albert heijn

Mag dat: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

De meeste supermarkten in Rotterdam hebben inmiddels ouderen- en kwetsbarenuurtjes ingesteld. Maar m...

Rotterdam komt in de kerststemming: zo ziet de Koopgoot er nu uit

In deze bizarre tijden lijkt het wel alsof we nog eerder behoefte hebben aan de winterse gezellighei...
eurostar rotterdam cs ANP

Met de trein naar Londen zonder overstap: vanaf nu kan het

De directe trein van Rotterdam naar Londen is een feit. Op maandag 26 oktober is de eerste Eurostarr...

adv.