Spido wordt dit jaar 100, en dat vieren ze zó

Aangeboden door Spido 21 januari 2019

’t Is wat! Rederij Spido – niet weg te denken uit de stad – bestaat alweer honderd jaar. Om dit te vieren verschijnt er een boek, komt er een expositie in het Maritiem Museum en is er een nieuw schip in aanbouw. Ook volgen er gedurende het jaar nog wat verrassingen.

‘Wij hebben de eer bekend te maken, dat wij hebben opgericht een dienst voor het afhalen van Passagiers en Schepelingen van in de haven liggende schepen’, zo introduceerde de Nieuwe Rotterdamse Courant de komst van Spido op 24 januari 1919. Maar al snel breidde de service zich uit met postvervoer en – inmiddels de belangrijkste activiteit van de rederij – rondvaarten.

Spido personeel ca. 1920 (Foto: Ben Duiker)
Spido-personeel, ca. 1920 (Foto: Ben Duiker)

Het boek

Om de rijke geschiedenis te delen met alle fans en trouwe bezoekers, komt Spido met een boek: ‘Venster op de haven. Honderd jaar Spido.’ Dit collectors item vol leuke, mooie, interessante feitjes en foto’s is geschreven door het team van Stad en Bedrijf.

De expositie

Vanaf juni kun je in het Maritiem Museum terecht voor een speciale jubileumexpositie over Spido. Met behulp van objecten, documenten en citaten worden het verleden, het heden én de toekomst van Spido omgezet in een ware belevenis. Een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Spido, de haven en Rotterdam.

Spido Koninginnenplaat
Spido Koninginnenplaat

Het nieuwe schip

En dan dus dat nieuwe schip; misschien wel de allermooiste bekroning op het honderdjarig bestaan. Dit luxe nieuwe vaartuig is helemaal gericht op de evenementenbranche, waar Spido al jaren gasten van volledig verzorgde evenementen voorziet, op hoog niveau.

Lees verder onder deze impressie van het nieuwe schip >

Het uiterlijk van deze nieuwe aanwinst is gebaseerd op die van de bestaande Spido-schepen, maar dan met invloeden van megajachten, zoals teakhouten scheepsdekken. Ook is een een VIP-lounge aan boord, met een terras met uitzicht rondom. Maar wat misschien nog wel het mooiste is, is de aandacht voor het milieu. Zo heeft het schip zonnepanelen, en wordt de restwarmte van de motoren gebruikt voor warm water aan boord.

De andere verrassingen

Naast alles wat we al genoemd hebben, heeft Spido nog een paar toffe andere verrassingen in petto, dit jaar. En echt: dat belooft wat! We houden je op de hoogte.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Spido. Meer over Spido ontdekken?

Spido

vrijetijd en uitgaan

Nu gesloten09:00 - 17:00

Willemsplein 85, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.