Wow! Een uniek moment in The Voice of Holland, voor de Rotterdamse Zoë Livay

Door Britte Kramer 19 januari 2019

Gisteravond was het bij The Voice of Holland tijd voor ronde 1 van The Knockouts. Een van de kandidaten die de Blind Auditions én The Battles had doorstaan was de Rotterdamse Zoë Livay (18). En die zorgde voor het meest bijzondere moment van de avond.

Sowieso is Zoë – die als MC regelmatig in clubs als Superdisco staat – een feestje om naar te kijken. Iedere keer verheugen we ons op haar outfit en hairdo, en ook deze keer knalde ze weer van het scherm, met haar gele pak en vlechten. Qua looks? De absolute nummer 1.

Veruit het meest bekeken

Maar ook qua performance was het te gek. Ze combineerde het zingen (Verleden Tijd van Frenna en Lil Kleine) met een eigen, Nederlandstalige rap. En dat leverde een nogal indrukwekkend optreden op. Uitstraling, attitude, stem; alles klopte gewoon. Niet zo gek ook dat haar optreden tot nu toe veruit het meest bekeken is op YouTube. De teller staat nu we dit schrijven op 63.000, maar loopt snel op.

Lees verder onder de video >

Stoelendans

Het principe van The Knockouts is dat er drie stoelen per coach zijn, maar een stuk meer optredens. Een soort stoelendans dus. Toen Zoë als vijfde aan de beurt was waren die plekken dus al gevuld, en de grote vraag was: laat haar coach, Ali B., iemand anders vallen om Zoë richting de liveshows te brengen? Het leek ons logisch van wel.

In al die jaren nooit eerder gebeurd

Maar toen gebeurde er iets geks. Iets dat in al die jaren van The Voice nog niet eerder gebeurd was. Ali gaf haar een keuze. Óf een stoel, wetende welke toptalenten nog na haar moesten optreden… óf met opgeheven hoofd weglopen, en op Ali wachten om na de show over een contract bij zijn label te praten.

Doel bereikt, wedstrijd klaar

Vastberaden koos Zoë voor het laatste: “Dan kies ik voor het tweede Ali. Want, wat zeg maar mijn doel was hierzo, is gewoon dat iemand me zag. En dat heb jij gedaan, dat heeft Kleine gedaan en [wijzend naar Anouk] dat heb jij gedaan en Waylon heeft dat gedaan, snap je? Voor mij is de wedstrijd dan klaar. Laten we dat gewoon doen.” Bekijk hier het moment van het voorstel terug.

We zijn megabenieuwd wat Zoë Livay allemaal te wachten staat.

adv.