Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: Katja Schuurman blijkt groot fan te zijn van Rotterdam

Door Britte Kramer 6 juli 2020

Katja Schuurman was te gast in Effe Relativeren; de podcast van Kaj Gorgels, die ook te zien is op YouTube. Daarin praten ze ruim een uur over wat hen bezighoudt. Zo kom je nog eens wat te weten: Katja blijkt een zwak voor Rotterdam te hebben, en vindt onze humor de leukste van het land. Stop die maar in je zak!

Als Kaj vertelt dat zijn Rotterdamse vriendenclub hem helpt om ‘normaal’ te blijven, floept Katja er spontaan uit: “Ik vind Rotterdammers toch echt wel héle leuke mensen, moet ik zeggen.” Ondanks dat ze uit Utrecht komt en het grootste deel van haar leven in Amsterdam woonde, houdt ze toch het meest van de Rotterdamse humor, legt ze uit met haar arm in de lucht: “Die is hier, en daaronder komt dan een beetje de rest.”

Logeren bij Frédérique Spigt

Katja vertelt dat ze hier af en toe logeert, bij haar vriendin Frédérique Spigt, en Rotterdam ‘heel gezellig’ vindt. Ondanks dat ze qua looks meer een beetje van ‘dat ouwe’ houdt, snapt ze ook wel dat wij daar ‘niks aan kunnen doen’. Kaj haakt daar nog op in door te zeggen dat je in Rotterdam wel echt de leuke plekken moet weten: niet de Skihut, maar een vrijdagavondje op de Witte de With of een zaterdagavond op de Meent. Zo heeft hij ook Amsterdamse collega’s, die vooraf negatief waren, weten te overtuigen van de charme van zijn geboortestad.

Bekijk het gesprek hier:

Lees ook:

Rotterdam Amsterdam

16 redenen waarom we liever in Rotterdam dan in Amsterdam wonen

Hoewel Amsterdam best leuk is voor een dagje, zijn we altijd blij om weer thuis te komen in Rotterda...
Laan op Zuid 292 Rotterdam keuken

Te koop: 10 woningen met waanzinnig uitzicht over Rotterdam

Wie een woning met uitzicht heeft, heeft eigenlijk geen kunstwerken nodig. Elke keer ontdek je wel i...
Terras Verward Hoogstraat

Deze 7 terrassen werden er beter op ‘dankzij’ de coronamaatregelen

Terrasvlonders, meer groen en autovrije straten. De stad voelt op sommige plekken alsof het Koningsd...

Meer over

Shownieuws

adv.