Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: 4 Rotterdamse fans over Waardenberg en de Jong bij DWDD

Door Luuk Barendrecht 16 januari 2020

Het kan je als Rotterdammer niet ontgaan zijn. Rotterdamse theaterlegendes Waardenberg en de Jong zijn terug! En zelfs in Amsterdam is dat niet onopgemerkt gebleven. Op woensdagavond 15 januari werd er bij De Wereld Draait Door gesproken over de show.

Matthijs van Nieuwkerk nodigde vier ras-Rotterdammers uit die stuk voor stuk groot fan zijn van Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong.

Greatest hits

Ze bespraken wat er te zien was in de show: succesvolle scenes die ze uit eerdere shows hebben overgenomen, een soort van greatest hits. De Rotterdamse gasten aan tafel kenden het hele repertoire uit hun hoofd. Er kwamen genoeg oude beelden langs en zelfs nieuwe beelden. Een scene lieten ze zelfs twee keer zien, zowel in de vroegere als de huidige versie: een stunt waarbij de mannen in de ringen hangen. Iedereen was vol verbazing dat de twee mannen van 62 en 64 jaar oud dit soort capriolen nog uit kunnen halen.

Sentiment

Buiten de inhoud van de show ging het vooral ook over het sentiment. Iedereen in Rotterdam, van jong tot oud, weet wie Waardenberg en de Jong zijn. Zelfs de in Amsterdam geboren Matthijs van Nieuwkerk was onder de indruk van de ovatie en de extase in de zaal toen de mannen het podium op kwamen.

Kijk hier het gesprek bij DWDD terug:

Lees ook:

Opvallende uitkomst: zo stemde Rotterdam voor de Top 2000

De één kijkt uit naar het kerstmaal, de ander heeft vooral zin in twee dagen vrij. Weer een ander ka...

Aha! Dit is waarom er een groene lamp onder het Oude Luxor hangt

Deze Rotterdamse danser mocht meedansen in de show van Kanye West!

Dit zijn de eerste grote namen voor CuliNESSE 2020

adv.