Nishelsea van The Voice Kids vertelt: zó is het om mee te doen

Aangeboden door ZanglesRotterdam 13 april 2019

De 12-jarige Nishelsea deed dit jaar mee aan The Voice Kids, en daar mogen we als mede-Rotterdammers trots op zijn! Tijd om deze enthousiaste zangeres wat vragen te stellen over dit grote avontuur. “Het is een superleuke ervaring en ik heb heel veel genoten en geleerd.”

Nishelsea zingt al vanaf haar vijfde, en sinds haar zevende heeft ze om de week zangles bij Jessica van ZanglesRotterdam. Die heeft haar ook geholpen met de voorbereiding op haar Blind Audition. Nishelsea: “Ik heb heel veel geoefend, thuis en in de studio. Jessica heeft me geholpen met de uitspraak van de tekst, maar ook met mijn performance en ademhaling.” Toen coach Marco Borsato na haar auditie aanbood om voor haar zanglessen te betalen, zodat ze iedere week kan gaan, greep ze die kans dus met beide handen aan. Toch stapte ze niet in zijn team, maar in dat van Ilse DeLange.

Lees verder onder de video >

Best wel zenuwachtig

Lachend vertelt ze: “Ik was best wel zenuwachtig en vond het supereng soms, maar na m’n optredens wou ik meteen weer. Ze zeiden dat ze niet merkten dat ik zenuwachtig was, maar dat komt ook door Jessica. Die leerde me: goed ademhalen, positief zijn en genieten. En goed op twee benen staan, want soms ging ik bijvoorbeeld aan mijn broek frummelen.”

Nog elke dag contact

Wat Nishelsea het allerleukste vond aan haar avontuur bij The Voice Kids? “De mensen! We hebben nog steeds elke dag contact via de groepschat. Ze waren heel aardig, lief en grappig. Ook de coaches.” Via haar Instagram-account kreeg ze veel positieve reacties na haar Blind Audition. “Mensen zeiden dat ik het supergoed had gedaan, en wensten me succes voor The Battles.”

Lees verder onder de foto’s >

Tips en toekomstplannen

Voor kinderen die ook graag mee willen doen heeft ze wel een paar tips: “Gewoon in jezelf geloven, niet opgeven en blijven oefenen. Als je weet dat je het kan: gewoon door blijven gaan!” Voor zichzelf heeft ze het volgende plan: “Blijven oefenen, veel optredens geven en ja, kijken wat er daarna gaat gebeuren!” En wat betreft The Voice Kids, nu het ophield bij The Battles? Daar wil ze heel graag nog een keer aan meedoen. “Niet meteen, maar over twee jaartjes.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ZanglesRotterdam. Meer over ZanglesRotterdam ontdekken?

ZanglesRotterdam muziek

Nu gesloten10:00 - 22:00

Baljuwplein 83, Rotterdam

Bekijk meer:muziek
Verena Heinz

Deze Rotterdamse gaat óók naar het Eurovisie Songfestival!

Inmiddels weten we dat Duncan Laurence ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival...

Wij probeerden een zangles en dat was verrassend leuk

Esther van ZanglesRotterdam: ‘Ik ben eigenlijk een soort datingbureau’

adv.