Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het Perfecte Plaatje: 4 BN’ers fotograferen in Rotterdam en dat gastjurylid kennen we!

Door Britte Kramer 6 december 2019

We hebben weer een fijne terugkijktip voor je. Jawel, Rotterdam was voor de zoveelste keer aan het shinen op de televee, en wel in het populaire RTL-programma Het Perfecte Plaatje. De vier overgebleven kandidaten zetten een geliefde op de kiek, met Rotterdam als decor en een gastjurylid dat ons wel erg bekend voorkomt.

Tot hun grote verrassing kregen de BN’ers een bijzonder model toegewezen. Voor Daphne Deckers was dat haar zoon, voor Froukje de Both haar dochter. Jamie Westland van DI-RECT mocht vader Dickie fotograferen en Kees Tol zijn beste vriendin Mel.

De opdracht

De opdracht luidde: maak een foto van je geliefde, die ook in een reflectie te zien is. Daphne gebruikte daarvoor de scherf van een spiegel, Kees een raam en Froukje dook met haar 10-jarige dochter de Kralingse Plas in. Jamie had de opdracht niet helemaal goed begrepen. Hij moest een zonnebril gebruiken waarin z’n vader te zien zou zijn, maar in plaats daarvan zette hij hem een bril op en zorgde hij voor een betekenisvolle reflectie. Wat blijkt: ‘papa Dickie’ heeft – voor hij naar Den Haag verkaste – jarenlang in Rotterdam gewoond en nam zijn zoon mee naar het beeld van Zadkine: De Verwoeste Stad, dat in de uiteindelijke foto een glansrol kreeg.

Rotterdammer van de Week Rick in de jury

Iedere week is er bij Het Perfecte Plaatje een gastredacteur te zien: een fotograaf die wat extra tips & tricks geeft en ook zijn zegje mag doen bij de beoordeling. Deze week was dat natuurlijk een Rotterdammer, en wat bleek: de eer was aan Rick Arnold, die ooit onze Rotterdammer van de Week was. Bekijk hier de aflevering terug:

Check ook deze Rotterdammers op tv:

Beau

Terugkijktip: bewoners van de Afrikaanderwijk zaten bij Beau aan tafel

Het houdt de gemoederen al een tijdje bezig: bewoners van de Rotterdamse Tweebosbuurt (Afrikaanderwi...
Jeremy Garcia The Voice of Holland

Terugkijktip: de Rotterdamse Jeremy liet alle stoelen draaien bij The Voice of Holland

Heb je The Voice of Holland gemist vrijdagavond? Wij gelukkig niet, want het was GENIETEN! De Arubaa...
First Dates Lizanne

Terugkijktip! Rotterdamse Lizanne in First Dates: ‘Ik zou mezelf omschrijven als koriander’

Hoera! De Nederlandse versie van First Dates is weer op de buis. Gisteren, in aflevering 3, maakte d...

Meer over

Shownieuws

adv.