Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Rotterdamse gaat óók naar het Eurovisie Songfestival!

Aangeboden door ZanglesRotterdam 12 maart 2019

Inmiddels weten we dat Duncan Laurence ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2019. Máár… er komt ook een Rotterdamse zangeres op het podium te staan: Verena Heinz, zangcoach bij ZanglesRotterdam.

Verena (32) woont met haar vriend in Rotterdam, maar komt oorspronkelijk uit Duitsland. Vorige week werd ze gevraagd om als achtergrondzangeres van de Duitse inzending S!sters mee te gaan naar Tel Aviv. Spannend? Ja, maar Verena is wel wat gewend. Zo is ze net terug van een lange tour met Helene Fischer. Deze Duitse zangeres staat in de top 10 van best betaalde vrouwelijke artiesten ter wereld. Ze zingt alleen wel in een heel ander genre, en dat was ook voor Verena even wennen…

Een jaar lang met schlager leven

“Schlager is niet mijn go-to muziekkeuze, dus ik moest wel even nadenken of ik dat wilde: een jaar lang met schlager leven. Maar het was een toffe band met goede muzikanten en een te gekke, grote show. En Helene is een goede zangeres die superhard werkt. Bovendien was het een unieke kans om zoiets een keer mee te maken, en op een gegeven moment hoor je die muziek niet meer zo, haha.”

Verena op tour met Helene Fischer:

Uitverkocht Olympiastadion in Berlijn

“Ook al is het heel tof om elke avond voor zo veel mensen te mogen spelen; elke avond is toch ook een beetje hetzelfde. Maar als je leuke mensen om je heen hebt waarmee je alles deelt, dan is het vooral een heel fijne ervaring. Het meest bijzondere moment? Vanaf het podium uitkijken op een uitverkocht Olympiastadion in Berlijn. Dat zal ik niet snel vergeten.”

Zangles en podiumvrees

Haar podiumervaring neemt Verena mee in de zanglessen die ze geeft voor ZanglesRotterdam. Ze leert haar leerlingen over podiumangst heen te komen, maar ook hoe ze het beste met hun houding en met publiek kunnen omgaan. Of ze zelf ook podiumvrees kent of heeft gekend? “Ik kan me dat echt niet herinneren, want ik ben al heel vroeg begonnen in een koor. Je voelt altijd wel kriebels, maar angst? Ik denk altijd: het is maar muziek, het is geen toets waarbij iemand je gaat afstraffen.”

Verena’s eigen bandje:

Eigen album

“Met het geld dat ik met de tournee verdiend heb werk ik nu aan mijn eigen album, onder de naam WINDKIND. Ik hoop dat die in de herfst uitkomt. Voor mij is het vooral belangrijk om me te uiten in mijn muziek, en ik hoop natuurlijk dat dat aanslaat. Je maakt muziek niet alleen voor jezelf; iedereen die dat zegt geloof ik niet. Het album wordt voornamelijk akoestisch, en Duitstalig. Ik heb ook veel in het Engels geschreven, maar merk dat ik me in mijn moedertaal beter kan verwoorden. Het klinkt voor mij toch eerlijker.”

Wil jij een zangles proberen bij Verena, of meer over haar te weten komen? Kijk dan snel hier!Meer over ZanglesRotterdam ontdekken?

ZanglesRotterdam

muziek

Gesloten10:00 - 15:00

Baljuwplein 83, Rotterdam

Bekijk meer:muziek

adv.