Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cammy is trots op haar wijk: ‘Wauw, dat dit gewoon in mijn omgeving gebeurt’

Door Wouter Vocke 23 april 2019

In het RTL 4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afrikaanderwijk en bouwen deze om naar hun eigen droomhuis. Soms zonder kluservaring! Vanavond (dinsdag 23 april) is de vijfde aflevering alweer op tv te zien. Wij vragen elke week aan een van de deelnemers hoe het gaat.

We spraken haar al eerder, maar deze week spreken we haar nog een keer: Cammy! Zij is samen met Brénousky in de kluswoning getrokken. Hoe is het nu in de Afrikaanderwijk? “Mijn ervaring is buitengewoon positief. Ik heb al behoorlijk wat bijzondere ontmoetingen gehad die je niet op tv ziet”, vertelt ze enthousiast. “Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld, ik was de kozijnen aan het verven aan de kant van de speeltuin waar een paar jongens aan het spelen waren. Toen kwam er een oudere man de speeltuin in, die plastic aan het oprapen was. Dat was Bert-Jan, ik heb me gelijk even voorgesteld. Hij blijkt dit dus al jaren te doen, en het mooie? De jongens kwamen even later zelf terug met zakjes om de rest op te ruimen. Dat was schitterend om te zien!”

Cammy en Bre
Foto: Maartje Brockbernd

Trots op de wijk

“Dit is mijn manier om het verschil maken”, zei Bert-Jan. “Hij houdt ervan als mensen niet klagen en zeuren, maar het gewoon doen.” Is dat typerend voor de wijk? Cammy: “Hij is voor mij wel een voorbeeld van iemand die in de wijk aanpakt. Het effect is niet alleen dat het plastic is opgeruimd, maar dat die jongens ook letterlijk geïnspireerd raakten en die hele speeltuin hebben opgeruimd. Dat maakte mij vervolgens ook weer heel erg trots op het stukje waar ik woon.”

Eric Alblas, de man die lachgaspatronen van straat opraapt is ze ook al tegengekomen. “Dat zijn wat mij betreft lokale mensen die niet zeuren, maar gewoon doen. Dan denk ik: wauw, dit gebeurt gewoon in mijn omgeving. Daar ben ik echt trots op.”

Zelfbouwers Rotterdam is elke dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Herman den Blijker en Olcay Gulsen gaan steeds bij de koppels langs om te zien hoe het vordert.

Lees hier nog meer berichten over Zelfbouwers Rotterdam:

Zelfbouwers Rotterdam

Frank van Zelfbouwers Rotterdam: ‘Rotterdammers moeten de auto uit!’

In het RTL 4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afrikaande...
Corjan Marine

Corjan van Zelfbouwers Rotterdam is trots op de Afrikaanderwijk: ‘Het is hier net Brooklyn’

In het RTL 4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afrikaande...
Cammy en Bre

Cammy van Zelfbouwers Rotterdam: ‘We zijn op de helft, maar het is nu al fantastisch’

In het nieuwe RTL 4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afr...
RTL4 Zelfbouwers

Deze koppels bouwen hun eigen Rotterdamse droomhuis in dit nieuwe RTL-programma

In het nieuwe RTL4 programma Zelfbouwers Rotterdam kopen zes koppels een oud schoolgebouw in de Afri...

adv.