Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schrikken! Zomercarnaval is dit jaar kleiner dan ooit

Door Faayyaaz van Dijk 12 februari 2020

Van dit nieuws schrokken wij wel even! Zomercarnaval is dit jaar namelijk kleiner dan ooit. En dan hebben we het (gelukkig) niet over de parade, maar over het randprogramma en dat is nog steeds hard balen.

Maar wat is er aan de hand? Voor één keer wordt Zomercarnaval ‘bescheiden’ gevierd. Dit komt door de werkzaamheden op het Hofplein, de Coolsingel en de Schiedamsedijk: het hele evenemententerrein ligt op de schop. Daarom zal dit jaar eenmalig een aangepaste variant plaats gaan vinden. Verwacht dit jaar geen openluchtpodia, geen festivalmarkt (mercado) en geen cateringplekjes op de Coolsingel. Ook de Battle of Drums wordt dit jaar overgeslagen.

De parade

Gelukkig gaat de parade op zaterdag 25 juli wel gewoon door. De kleurrijke optocht start vanaf Blaak. Vervolgens trekt de parade door de Witte de Withstraat via Eendrachtsplein, Westblaak, Karel Doormanstraat, Weena en de Coolsingel om weer te eindigen op Blaak. Ook zal er een live programma zijn in De Doelen, in de Doelen Studio, het Centraal Station en Stationsplein. En verwacht daarnaast ook pop-up optredens in de stad.

Zomercarnaval 2019

Wow! Zomercarnaval Rotterdam wordt misschien cultureel erfgoed

Tropisch sfeertje, heerlijke muziek, een extravagante parade, uitgedoste mensen en sexy dansers en d...

Throwback: kom in tropische sferen met deze heerlijke foto’s van Zomercarnaval

adv.