Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roparun 2019: indrukwekkende cijfers en informatie over de feestelijke finish

Aangeboden door Stichting Roparun 3 juni 2019

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor mensen met kanker. Dit jaar start voor het eerst ook een halve Roparun, vanuit Almelo. ‘Een avontuur voor het leven’, wordt de Roparun ook wel genoemd.

Eigenlijk zegt het motto alles: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

Indrukwekkende cijfers

Tijdens deze 28e editie, van 8 tot en met 10 juni 2019, doen 323 teams mee. In totaal zijn dat 8.100 deelnemers. Samen hebben ze dit jaar (sinds de inschrijving opende op 1 augustus) al 111 goede doelen gesteund, en waarschijnlijk loopt dat nog op, richting 31 juli; het einde van dit Roparunjaar. De opbrengst staat op het moment van schrijven al op meer dan 2,6 miljoen euro. Wow! Wil jij meehelpen om dit bedrag op te laten lopen? Via deze link kun je doneren.

Start en finish

De start vindt plaats op 8 juni, vanuit Parijs, Hamburg en Almelo. Startplaats Almelo is goed voor een halve Roparun. De feestelijke – en voor veel mensen ook emotionele – finish is op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) tussen 12.00 en 20.00 uur op de Rotterdamse Binnenrotte. Roparunambassadeurs Nelli Cooman en Maartje Krekelaar staan daar klaar om de teams binnen te halen. Op onderstaande afbeeldingen zie je de exacte (Rotterdamse) route richting de eindstreep.

Bijzondere verhalen

Op dinsdag 4 en woensdag 5 juni lees je op indebuurt Rotterdam twee bijzondere verhalen over de Roparun. Kun je er geen genoeg van krijgen? Woensdag 5 juni krijg je een speciale Roparun-bijlage bij de Havenloods, dus zorg dat je die te pakken krijgt. In principe valt-ie gewoon door de brievenbus, tenzij je een nee/nee-sticker hebt. (Maar hé, nieuwtje: die sticker kan er gewoon af!)Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Roparun. Meer over Stichting Roparun ontdekken?

Stichting Roparun


Jan van Galenstraat 40, Schiedam

adv.