Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze crimineel lekkere tosti trok Robin minister Grapperhaus naar zijn lunchroom

Door Anne Klapmuts 10 juli 2020

Een tosti met Ferdinand Grapperhaus-gemaakte tonijnsalade: met deze woordgrap begon het allemaal. Eigenaar Robin Achterkamp van Berry’s lunchroom kondigde zijn weekspecial aan via Instagram en toen stond ineens de minister in zijn zaak. 

Bij de foto van de weekspecial schreef Robin op Instagram: ‘@ferd_grapperhaus jij bent de special deze week! Net zoals jij dwars door zee en wars van kapsones. En niet te vergeten crimineel lekker! @hugodejonge en @klaasdijkhoff zijn er al ministers jaloers op het feit dat ze geen tosti zijn?’

De minister reageerde meteen: ‘Dag Berry, ik weet niet waar je precies zit qua lunchroomtechnisch maar als het ergens is waar ik binnenkort ben dan reserveer ik nu vast een tosti met mijn naam. Ierse cheddar is wel mijn ding! Smaakvol maar niet makkelijk. En bruin landbrood is gezond en stevig. Kortom!’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Berry’s (@berryslunchroom) op

Creatieve ideeën

Robin vertelt ons hoe hij aan de specials komt: “Begin juni mochten we weer open, maar het bleef wel rustig. We hadden dus extra tijd om dingen te verzinnen en extra aandacht konden we wel gebruiken. De eerste special die we hadden was de ‘Kaas Dijkhof-tosti’. Hij heeft hier meteen voor de deur gestaan, maar dat was op een zaterdag en dan zijn we gesloten.”

Robin kon minister Grapperhaus gelukkig wel ontvangen. “Hij nam echt de tijd voor ons, dat vond ik bijzonder. Hij had maar een kwartiertje en we moesten er dus voor zorgen dat alles klaarstond. Daardoor hadden we wel de tijd voor een praatje en foto’s. Hij vond het gelijk een mooi moment voor een interview over hoe het ging met corona en de overheidssteun. Een klant uit de zaak heeft het gefilmd.”

Lees verder onder video >

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lizzy & Dirk (@lizzy_dirk) op

Nieuwe specials

Robin krijgt veel goede reacties op zijn actie. “Ik krijg zoveel reacties, het voelt een beetje als toen ik geslaagd was! We hebben 100 likes op Instagram, dat is echt vier keer zo veel als normaal. We hopen natuurlijk dat het hierdoor nog drukker wordt. Gelukkig trekt de zakelijke markt ook weer aan.” Of er nog nieuwe specials aankomen? “Er staan er alweer een paar op de planning, maar die houden we natuurlijk nog stil!”

Lees ook:

Vuil vuil vuil vuil pleurisweer Olav en Nella van der Ploeg

Rotterdamse Olav en Nella gaan viral met zomerhit ‘Vuil, vuil, vuil pleurisweer’ (VIDEO)

Ieder jaar heeft zo z'n eigen zomerhit, en dit jaar komt-ie uit Hongarije. Daar wonen Olav en Nella ...
Katja Schuurman Rotterdam

Terugkijktip: Katja Schuurman blijkt groot fan te zijn van Rotterdam

Katja Schuurman was te gast in Effe Relativeren; de podcast van Kaj Gorgels, die ook te zien is op Y...
Rotterdam Amsterdam

16 redenen waarom we liever in Rotterdam dan in Amsterdam wonen

Hoewel Amsterdam best leuk is voor een dagje, zijn we altijd blij om weer thuis te komen in Rotterda...

adv.