Rennen naar Xenos! Die winkel verdwijnt uit Rotterdam

Door Wouter Vocke 13 maart 2018

Het gesprek van de dag: winkelketen Xenos wordt vervangen door interieur winkelketen Casa. De eerste vijftig Casa-winkels zullen aan het einde van dit jaar hun deuren openen. Wij hebben even gecheckt hoe dit zit met de filialen in Rotterdam.

Exit voor Xenos in Rotterdam

We vallen meteen met de deur in huis: Xenos in het centrum (op de Hoogstraat) wordt dit jaar nog omgebouwd tot Casa. De enorme Xenos in Rotterdam Alexandrium (Watermanweg 313) ook. De Xenos op het Binnenwegplein was al even weg, want daar zijn ze druk bezig met de sloop van de oude panden aldaar. Is er dan ook nog goed nieuws voor Xenos-fans? Jazeker, de winkels in Rotterdam-West en op het Zuidplein blijven voorlopig nog Xenos heten, net als bijvoorbeeld die in Schiedam en Capelle aan den IJssel.

Casa

De eerste vijftig Casa-winkels komen onder andere in Den Haag, Delft, Breda en dus ook in Rotterdam. Het kan zijn dat in 2019 de Xenos op Zuidplein bijvoorbeeld alsnog een Casa-winkel wordt, dan volgen namelijk de andere vestigingen. Maar het kan ook goed zijn dat die gewoon blijft. Er blijven namelijk aan het einde van de rit 60 filialen bestaan die gewoon onder de naam Xenos verder gaan. Of dit ook over Rotterdam gaat weten wij nog niet. Wij houden je op de hoogte! Voorlopig hoef je je dus geen zorgen te maken.

En wat is Casa dan eigenlijk? Het bedrijf heeft al 500 winkels in acht Europese landen. In Nederland nog niet, maar daar gaat dus verandering in komen. Casa verkoopt voornamelijk decoratieve en huishoudelijke artikelen. Maar ook tuin-en interieurmeubelen.

Meer over

Nieuws Winkelen