Sta op voor het Rotterdamse nachtleven! Protesteer deze week mee op de Coolsingel

Door Wouter Vocke 19 februari 2019

Wat sloeg het nieuws in als een bom: de nieuwe club die Rotterdam weer op de kaart zou moeten zetten komt er niet. Het team van BAR is vol gegaan om een nachtclub van internationale allure te realiseren die zij – maar ook Gemeente Rotterdam – wilden zien in Rotterdam-West… tot afgelopen week de stekker er dus uit werd getrokken door diezelfde gemeente.

Rotterdam is populairder dan ooit, er is veel vraag naar woningen en toeristen weten de stad massaal te vinden. Maar écht goed uitgaan? Ho maar! De maat is nu vol – deze week wordt er daarom gedemonstreerd voor het stadhuis. En dat juichen wij van indebuurt alleen maar toe, net als bijvoorbeeld D66 die het besluit weer terug wil draaien. Dus kom naar de Coolsingel en laat je horen!

Posted by Tjeerd Hendriks on Friday, 15 February 2019

Opstaan voor de nacht

De organisatie op Facebook: “Wij staan hier voor de nacht. De nacht verbindt Rotterdammers. Het is waar vriendschappen worden geboren en kinderen verwekt. Het is waar nieuwe ideeën ontstaan en herinneringen worden gemaakt. Wij gaan staan voor het stadhuis omdat wij zien dat er geen visie betreffende het uitgaansleven en clubscene is. Wij zijn de mensen die de nachten maken. Wij voelen ons verbonden met elkaar DOOR het nachtleven.”

Op woensdag 20 februari komen we – tussen 17.00 en 19.00 uur – natuurlijk allemaal samen voor het stadhuis, om aan te tonen dat het menens is. “Vredelievend, gezellig, hopelijk zonnig, maar in elk geval in alle kleuren, vormen en maten die Rotterdam rijk is.” Bekende DJ David Vunk is ook van de partij – hij laat niet alleen zijn stem horen, maar treedt ook nog eens op voor het stadhuis. Vet! Na 19.00 uur kan er ‘uitgeraasd en nagepraat’ worden bij BAR – uiteraard onder muzikale begeleiding.

Protestbordje = kans op een mooie prijs

Tjeerd Hendriks, van onder andere By Jarmusch en Wes (en natuurlijk ex-Rotterdammer van de Week) roept op om je beste protestbordje mee te nemen. Doe je dit – en heb je de leukste/mooiste/beste? Dan krijg je de rest van je leven gratis entree bij BAR! Maar goed, dan moet er eerst wel een nieuwe locatie voor de mensen van BAR komen, die door dit gedoe ook nog eens in de financiële problemen zijn gekomen… daarom is er ook een donatie gestart: BAR Rescue. Doneren kan hier!

BRING YOUR BEST PROTEST SIGNDo you have the best protest sign up coming wednesday?You can win a lifetime free entrance (+1) to BAR and the "Opstaan voor de Nacht" price package

Posted by Tjeerd Hendriks on Monday, 18 February 2019

Lees ook:

Ferro Dome

Drama in het Rotterdamse nachtleven: gemeente trekt stekker uit nieuwe club

Wat hadden wij er een zin in! Het nieuws dat er in Rotterdam-West een nieuwe club zou verrijzen deed...

Tjeerd van Groos, Het Industriegebouw en Wes: ‘De tijd van de gekkies is wel voorbij’

Ho! Stop! Een van Rotterdams meest authentieke kroegen sluit de deuren

adv.