Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cultuur in Rotterdam: dit doen de theater- en poppodia vanaf 1 juni

Door Frits Klasen 29 mei 2020

Maandag 1 juni is de dag dat Rotterdammers weer mogen neerploffen op het terras van hun favoriete bar of restaurant, wel eerst even reserveren natuurlijk. Wat doen de Rotterdamse poppodia en theaters eigenlijk met de versoepelingen? Blijven ze dicht of gaan ze voorzichtig weer open?

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Rotown

Rotown gaat weer open en heeft er zin in. Naar een fijn deuntje luisteren of een dansje wagen, is nog even niet mogelijk bij het poppodium. Maar vanaf 1 juni kan je er wel terecht voor een goede maaltijd en een verfrissend drankje. Op het terras of binnen.


Meer over Rotown ontdekken?

Rotown poppodia

Geopend12:00 - 04:00

Nieuwe Binnenweg 19, Rotterdam

Bekijk meer:poppodia

De Doelen

De Doelen
Foto: Facebook De Doelen

Ondanks de versoepelingen, opent de Doelen per 1 juni niet haar deuren. Op de website lezen we: “Vanuit de overheid is gecommuniceerd dat 30 bezoekers exclusief personeel is toegestaan per 1 juni, echter is het momenteel niet haalbaar om onze deuren te openen voor bezoekers. De Doelen vraagt begrip voor de grote impact op de organisatie die dit besluit met zich meebrengt.”


Meer over De Doelen ontdekken?

De Doelen vrijetijd en uitgaan

Schouwburgplein 50, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Oude & Nieuwe Luxor

Ook het Oude Luxor en het Nieuwe Luxor houden de deuren dicht. Maar wel op een kier. Marc van Kaam, directeur van het Luxor Theater: “Als wij 400 mensen mogen ontvangen, en wij kunnen dit anderhalve meter-proof doen op een manier dat we ervan overtuigd zijn dat we ook sfeer kunnen creëren. Dan zullen we een programma opzetten.”


Meer over Oude Luxor Theater ontdekken?

Oude Luxor Theater

Kruiskade 10, Rotterdam

LantarenVenster

Niet alleen het café-restaurant van LantarenVenster gaat vanaf 1 juni weer open, ook de filmzalen worden weer opengesteld voor de liefhebbers. Per zaal mogen er maximaal 30 mensen naar binnen, met inachtneming van de afstandsregels en hygiënemaatregelen. Er vinden voorlopig nog geen muziekoptredens plaats.


Meer over LantarenVenster ontdekken?

LantarenVenster bibliotheken

Geopend11:30 - 01:00

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Bekijk meer:bibliotheken

Theater Zuidplein

Vanaf september is iedereen welkom in het gloednieuwe pand van Theater Zuidplein en we overdrijven niet als we zeggen dat het een beauty is geworden. Het is dus nog even wachten tot we dé nieuwe spot in Rotterdam-Zuid mogen bezoeken.

Theater Rotterdam Schouwburg

Schouwburgplein
Schouwburgplein. Foto: Rotterdam Partners

Ook Theater Rotterdam concentreert zich op september. De tussenliggende maanden denken ze na over oplossingen om te kunnen voldoen aan de anderhalve meter-regels en zal de focus liggen op kleinere producties van Nederlandse artiesten en gezelschappen.


Meer over Schouwburg Rotterdam ontdekken?

Schouwburg Rotterdam

Schouwburgplein 25, Rotterdam

Jeugdtheater Hofplein

Jeugdtheater Hofplein gaat weer open. In de tussentijd hebben ze niet stilgezeten, de stoelen worden volledig vernieuwd en ook het interieur van het theater heeft een spectaculair nieuwe look gekregen.

Worm

De Wunderbar is vanaf 1 juni weer toegankelijk voor dorstige dames en heren. Muziekliefhebbers moeten helaas nog even wachten, want concerten staan voorlopig nog niet op de planning.

Maassilo

Maassilo
Foto: Loïs Neuteboom

Alle evenementen en feesten in de agenda van de Maassilo zijn geannuleerd of verschoven. Er wordt onderzocht in welke vorm de zalen gebruikt kunnen worden voor bepaalde evenementen en of er aan de anderhalve meter-maatregelen voldaan kan worden.


Meer over Maassilo ontdekken?

Maassilo vrijetijd en uitgaan

Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Theater Walhalla

Theater Walhalla laat weten dat het, met pijn in het hart, besloten heeft om alle geplande voorstellingen tot en met 31 december 2020 te schrappen. In de kleine vestzaktheaters is er te weinig ruimte om de benodigde coronamaatregelen door te voeren.

BIRD

Op pinkstermaandag blijven de lichten nog uit, maar vanaf 2 juni gaat BIRD weer los. Met veel nieuwe gerechten, wijnen en cocktails op de kaart. Genoeg redenen dus om alvast je plekje te reserveren. Verder gaat BIRDtv gewoon door met het streamen van concerten, dj-sets en jamsessies.


Meer over BIRD ontdekken?

BIRD restaurants en horeca

Geopend17:30 - 04:00

Raampoortstraat 26-28, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Rotterdam Ahoy

Ahoy
Foto: Rotterdam Partners

Niet geheel verrassend, maar de deuren van Rotterdam Ahoy blijven gesloten. Dat zou een apart gezicht zijn geweest, 30 personen in die gigantische ruimte!


Meer over Rotterdam Ahoy ontdekken?

Rotterdam Ahoy vrijetijd en uitgaan

Ahoyweg 10, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Annabel

De laatste tijd diende Annabel als opnamestudio voor Rotterdamse artiesten, helemaal gratis. Een ontzettend nobele actie! Vanaf juni mogen we gelukkig weer aanschuiven op het terras van het poppodium.


Meer over Annabel ontdekken?

Annabel vrijetijd en uitgaan

Schiestraat 20, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Lees ook:

markten Rotterdam

Wie maakt ze los: Rotterdamse markten mogen weer volledig open

Sinds deze maand mochten de voedsel- en bloemenkramen weer hun producten verkopen op de markt. Dat w...
coronatest rotterdam

Coronatest laten afnemen in Rotterdam: een uitleg

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Rotter...
terras meent

Reserveer je terrasplek maar vast: dit wordt het weer met Pinksteren

Zet de barbecue maar vast klaar, want er is een pinksterweekend met volop zon en warme temperaturen ...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.