Nee hè! Piekfijn verdwijnt mogelijk uit Rotterdam

Door Wouter Vocke 15 mei 2019

De kringloopwinkels van Piekfijn zijn al ruim 25 jaar een vertrouwd gezicht in Rotterdam, maar dat zou zomaar kunnen veranderen. Althans, als het aan de gemeente Rotterdam ligt.

De vier winkels van Piekfijn worden nu nog volledig beheerd door de gemeente Rotterdam, maar die wil ze van de hand doen. Volgens het stadsbestuur kan de Piekfijn prima ondergebracht worden bij een commerciële organisatie, melden onze collega’s van het AD Rotterdams Dagblad.

Tweedehands

De Piekfijn is natuurlijk hét adres om voor tweedehands spulletjes te shoppen, of een goedkope fiets op de kop te tikken. Maar het is vooral handig om spullen naartoe te brengen (als ze niet vuil of kapot zijn) nadat je je zolder hebt opgeruimd. De SP is fel tegen, zij zijn bang dat het sociale oogmerk verloren gaat als de kringloopwinkel door een commerciële organisatie. De fietsen worden bijvoorbeeld vaak opgeknapt door mensen met een beperking en/of ex-gedetineerden, en in de winkel werken ook nog eens mensen die in de bijstand zitten. Vandaag (woensdag 15 mei) wordt het aangekaart in een commissievergadering.

Je vindt Piekfijn nu nog op de Mariniersweg, Aluminiumstraat (Alexander), Wolphaertsbocht (Charlois) en in Hoogvliet.

5 x leuke vintage winkels in Rotterdam

Ben jij ook zo iemand die het liefst shopt naar unieke items die niemand heeft?  Echte eyecatchers d...

Vintage lovers opgelet: Rotterdam is een toffe winkel rijker

Koffie en ‘pleuriszooi’: Danielle en Elise verblijden de stad met Pleur

adv.