Hotspot! By Jarmusch opent een tweede vestiging in Rotterdam-West
Het populaire ontbijtrestaurant by Jarmusch opent een tweede zaak in Rotterdam. Aan het eind van de Nieuwe Binnenweg, in het…
Sinds kerstavond zijn de deuren van Penny Pean gesloten. De populaire horecazaak, op de hoek van de Binnenrotte en de Meent, is volledig gestript en krijgt komende periode een flinke make-over. In maart is de Rotterdamse straat een hotspot rijker, met een nieuwe look én een nieuwe naam.
Wij dronken een bakkie met Sebastiaan Ter Maaten, operationeel manager van de RW Horeca Groep (RWHG). Daarna namen we een kijkje in het lege pand. “Alles is weg, zelfs de vloer, toiletten en het plafond.”
Joyce de Jong en Rober Willemsen, eigenaren van de RWHG, namen Penny Pean over in april 2022. Hiermee breidden ze hun heerlijke portfolio met horecazaken uit (POL Rotterdam, Melief Bender, Proeflokaal de Pui, Muller&Co en Bistro LOEVetDIE). Bij een nieuwe zaak hoorde ook een fris uiterlijk. Sebastiaan: “We zouden eigenlijk na de zomer al beginnen met Penny Pean, maar de verbouwing van Melief Bender liep uit. Daar hebben we dus even op gewacht.”
Lees verder onder de foto’s >
Een verbouwing is nog zacht uitgedrukt, want van binnen is enkel nog het geraamte van het pand te zien. “De zaak is op de schop gegaan en alles is weg: de vloer, muren, het plafond, de bar, keuken en toiletten.” De laatste twee komen weer op dezelfde plek terug, maar in een ander jasje.
Om inspiratie op te doen maakte een deel van de crew een tripje naar London. Sebastiaan: “We hebben in twee dagen wel dertig horecazaken gezien.” Uit de reis rolde echter niet het idee van een Engelse pub. “Het wordt een Mediterraanse cervecería, waar de focus ligt op goede happen, dranken en service. Er komt weer een donkere look, met halfhoge tafels en een mooie bar met tegeltjes.” Op de menukaart staan gerechten als calamaris, goede sardines met brood en albondigas (gehaktballetjes).
Het klinkt misschien als een Spaanse tapaszaak, maar dit wordt niet per se de insteek. “We worden geen themarestaurant en willen niet voor Spanje spelen. Het voelt straks weer Rotterdams aan; gewoon gezellig, knus en huiselijk.” Hoewel we natuurlijk wel hopen op Spaanse temperaturen als we op het terras ploffen deze zomer.
Lees verder onder de foto >
Voor de vaste gasten van Penny Pean zal de nieuwe zaak misschien nog even wennen zijn, maar Sebastiaan is nu al overtuigd van de make-over. “Het wordt anders, maar de gezichten, biertjes en service blijven hetzelfde. Bedrijfsleider Martijn Hoppenbrouwer en zijn brigade staan straks weer klaar voor alle levensgenieters!”
De nieuwe horecazaak opent naar verwachting in de eerste week van maart. Als het lentezonnetje zich laat zien kun je dus weer genieten op de hoek van de Meent.
Nu rest ons nog de allerbelangrijkste vraag aan Sebastiaan, hoe gaat Penny Pean straks heten? “Dat blijft nog even een geheim. Ik kan wel vertellen dat we de twee p’s eer aan zullen doen.” Wij doen een paar gokjes: Pepe, Penny Pils, Proeflokaal Penny, Pollo Pean of Penny al la Playa. Heb jij een idee? Wij kunnen niet wachten!
In onze gids
Populaire rubrieken