Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een pelgrimstocht naar Rotterdam lopen? Deze mannen doen het!

Door Wouter Vocke 16 augustus 2018

Laat Lourdes maar links liggen en vergeet Santiago de Compostela: deze dominicanen lopen een kilometerslange pelgrimstocht naar Rotterdam. Wat?! We weten dat Rotterdam populair is, maar is dit niet een beetje overdreven?

Misschien zie je ze deze week wel ergens lopen: zes mannen zijn – helemaal in het wit gekleed – onderweg van Nijmegen naar Rotterdam. De mannen horen bij een orde van de Rooms-Katholieke kerk, de dominicanen. De orde is 1215 gesticht met als doel om de goede boodschap uit de bijbel te verkondigen en ketterij te bestrijden. Maar waarom naar Rotterdam dan? Zijn er hier zo veel ketters? Of lopen ze helemaal naar de Kuip om het heilige gras van de Tempel aan de Maas te mogen betreden?

125 kilometer wandelen

Ook al kan Feyenoord wel wat hulp van bovenaf gebruiken, helaas hebben de monniken andere plannen in Rotterdam. Ze verhuizen namelijk van een klooster in Huissen (in de Betuwe) naar Citykerk Het Steiger in het centrum. Het is een 125 kilometer lange tocht, waarom pakken ze niet gewoon de auto? “Je spullen kun je in een dag overbrengen, maar je ziel reist wat langzamer”, zegt Michael Magielse, een van de wandelaars tegen RTV Rijnmond. “Dus nemen we de tijd om het toch een beetje achter ons te laten.”

Maandag begonnen de monniken hun pelgrimstocht naar Rotterdam. Via Utrecht lopen ze naar de Maasstad, waar ze zaterdag aan hopen te komen. Knap hoor! Wat ons betreft hebben ze wel een biertje van Stadsbrouwerij de Pelgrim verdiend! Meer weten? Check www.dominicanen.nl.

Broeders Thomas, Richard en Augustinus lopen voorop;

Posted by Dominicaans Nederland on Tuesday, 14 August 2018

adv.