Pak je zonnebril maar uit de la: we krijgen lenteweer!

Door Faayyaaz van Dijk 11 februari 2019

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het écht zo: de zonnebril mag weer op. We krijgen deze (en begin volgende) week lenteweer. Het zonnetje gaat schijnen, de kans op neerslag is nihil en de temperatuur loopt op. Héérlijk!

Oké, niet té overmoedig worden… Het terras hoeven we nog niet op. Vanaf dinsdag 12 februari begint het lenteachtig weer en dan kan de temperatuur overdag oplopen tot zo’n tien, twaalf graden. De regen blijft voorlopig even in de lucht. Volgens Weeronline zien we tot en met maandag 18 februari elke dag een zonnetje. Is toch wel iets om blij van te worden.

Weinig kans op neerslag

Na regen komt zonneschijn? Jazeker! De kans op neerslag is de komende dagen erg klein. Pas op dinsdag 19 februari is er vijftig procent neerslagkans.

’s Nachts nog wel koud

De zonnebril mag dus uit de la! En de winterjas terug in de kast? Nee, het kan ’s nachts gewoon afkoelen tot rond het vriespunt. En niks is zo onvoorspelbaar als het weer, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar tóch, de mooiste tijd van het jaar komt eraan! Lente is coming! Gaat dit jaar van start op 20 maart.

Lees ook:

De Kuip zoen

Bucketlist: 13 Rotterdamse plekken waar je een keer gezoend moet hebben

Rotterdam niet romantisch? Doet effe normaal! Rotterdam stikt van de (rauwe) romantische plekken voo...
cocktail

Op deze 5 verborgen terrasjes zit je lekker uit de drukte

Pak je graag een terrasje, maar zit je liever niet op een druk plein of in een drukke straat? Dan zi...

Meer over

Nieuws Weer

adv.