Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zien: Rotterdamse lunchroom Charly’s gaat (terecht!) viral met de 64-jarige DJ Philemon

Door Britte Kramer 20 mei 2020

Lekker dan: lunchroom Charly’s, aan de Mauritsweg, was nét 2,5 week heropend toen ze alweer moesten sluiten wegens het coronavirus. Maar bij de pakken neerzitten? O nee! Iedere donderdag tot en met zondag staat er een dj te draaien – met als toppunt de set van DJ Philemon (64), die wereldwijd al door miljoenen mensen bekeken en bejubeld is.

Des, van Charly’s, vertelt: “We wilden kijken hoe we toch ons netwerk konden bereiken in deze periode, en hoe we het negatieve een positieve draai konden geven. Na een snelle brainstorm besloten we een livestreamsessie te doen met DJ Michael Man, die ons ook heeft gesponsord met het regelen van licht en geluid voor de livestreams.”

Het idee was om wekelijks een dj te laten draaien via een liveverbinding, maar na die eerste set stroomden de aanvragen binnen, vanuit Rotterdam en ver daarbuiten. Nu kun je dus niet eens per week genieten van zo’n digitaal feestje, maar van donderdag tot zondag. Er zit voor iedereen iets bij, want de ene keer is het techno, house of hardcore, en de volgende dag kan het weer urban, salsa of bachata zijn.

Afgelopen donderdag nodigden ze DJ Philemon uit: een héérlijke vrouw van 64, die zelf overduidelijk geniet van haar set. En de wereld? Die geniet met haar mee! Inmiddels hebben meer dan een miljoen mensen de video bekeken, en kreeg de Facebookpagina van Charly’s al duizenden (!) lieve, leuke reacties van over de hele wereld.

Posted by Charlys Rotterdam on Thursday, 14 May 2020

Vanaf 1 juni kun je weer bij Charly’s terecht voor lunch. Maar ook de muziek blijft: in de avonden kun je er jamsessies, dj’s, livemuziek en studentenavonden verwachten. Via de Facebookpagina blijf je op de hoogte.


Meer over Charly’s Lunchroom ontdekken?

Charly’s Lunchroom restaurants en horeca

Mauritsweg 34, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.