Weggerende gasten van À La Plancha bewijzen: wie goed doet, goed ontmoet!
Je kunt het karma noemen of gewoon ‘wie goed doet, goed ontmoet’. De gasten die tijdens het noodweer wegvluchtten van À La Plancha en in alle chaos hun rekening niet betaalden, hebben dat inmiddels bijna allemaal gedaan.
Het was geen kwestie van kwade wil, dat À La Plancha donderdagavond achterbleef met 42 onbetaalde bonnen. Het was écht noodweer: dienbladen vlogen door de lucht, parasols werden angstvallig vastgehouden en ook de stortregen en het onweer nodigden niet uit om rustig te wachten tot er kon worden betaald. Het restaurant zelf gaf op Facebook ook aan dat ‘heel logisch’ te vinden, gezien het gebrek aan schuilplaatsen. De aanwezigen die we spraken – en ons onderstaand filmpje toestuurden – gingen met een rotgevoel naar huis, heilig van plan om hun schulden sowieso af te lossen. En dan loofde À La Plancha ook nog eens gratis drankjes uit voor de eerlijkheid.
Onderlinge weddenschap
De crew van het visrestaurant op het Noordereiland ging direct al uit van de goedheid van hun gasten. Onderling was er zelfs een weddenschap: welk percentage van het openstaande bedrag zou worden terugbetaald? We hopen dat het ook met de laatste bonnetjes nog goedkomt, zodat degene die ‘100%’ gokte binnenkort mag genieten van de uitgeloofde prijs: een etentje.
Verontwaardigde reacties
Uit jullie verontwaardigde reacties onder ons vorige Facebookbericht bleek dat ook jullie eerlijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Dat ging van oproepjes om terug te gaan en te betalen tot het in twijfel trekken van de huidige normen en waarden. Daarom zijn we extra blij dat we nu kunnen bewijzen dat het daarmee nog wel goed zit bij de gemiddelde Rotterdammert. Faith in humanity restored, zoals ze dat dan op z’n Engels zeggen. En op z’n Nederlands: eind goed, al goed!
Vis moet zwemmen
In verband met het onzekere weer is À La Plancha deze zaterdag nog even gesloten, maar morgen, zondag 29 juli, zijn ze vanaf 15.00 uur weer open. Hopelijk wordt dat ‘vis moet zwemmen’ voortaan niet meer zo letterlijk genomen door de weergoden.