Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw, zelfs Oprah is fan van het thuisconcert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Door Ilse Zoutewelle 27 maart 2020

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: het Rotterdams Philharmonisch Orkest bracht vorige week een videoconcert uit waarbij iedere muzikant thuis zijn deel in had ingespeeld. De video werd ruim een miljoen keer bekeken. En wat blijkt nu? Zelfs Oprah Winfrey is fan!

In een video vertelt ze enthousiast over de ‘really cool tape’van het Philharmonisch Orkest die haar werd toegestuurd. Ze vertelt: “Muziek brengt ons allemaal tot elkaar, op manieren die je niet verwacht. De video is een herinnering dat zelfs in deze tijden van onrust er perfecte harmonie is.” Bekijk Oprah’s lovende woorden in de onderstaande video:

‘Een groot compliment’

De video met de uitvoering van Alle Menschen werden Brüder van Beethoven is al ruim anderhalf miljoen keer bekeken. Floris Vervat is het brein achter deze toffe actie en vertelt aan AD Rotterdam: “Een groot compliment, dat zeker het orkest zélf toekomt. Voor hen is dit een uitermate leuk bericht. Het is fantastisch dat hun werk zoveel mensen bereikt en dit met zo’n positieve boodschap. Het orkest was al wereldberoemd, maar niet iedereen kende de muzikanten. Nu wel. Dit overstijgt ons allemaal. Het is een cadeautje van het Philharmonisch aan de wereld.”

Wil je de video van het Philharmonisch Orkest nog eens bekijken? Dat kan hier. 

Bekijk hier nog meer leuke video's:

Coronavirus Rotterdam filmpjes

Deze filmpjes van Rotterdamse aanpakkers maken je dag

Dat Rotterdammers aanpakkers zijn, bewijzen deze mensen maar weer. Dansers Jordy en Manouk houden ni...

Om blij van te worden: deze ijsberen in Blijdorp zijn hoteldebotel

adv.