Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meel is bijna overal uitverkocht en dit is hoe dat komt

Door Ilse Zoutewelle 24 april 2020

Een paar weken geleden moest je nog net geen snoekduik nemen om een pak toiletpapier te kunnen bemachtigen. Inmiddels zijn de meeste schappen van de supermarkt weer aardig bekomen van de hamsterwoede. Alleen het rek met pakken meel is in veel supermarkten in Rotterdam al weken leeg. Is iedereen erachter gekomen dat meel een praktischer hamsterproduct is, of is er iets anders aan de hand? We zochten het uit.

Tijdens het eerste rondje Googelen stuiten we op een artikel van de Volkskrant. Hieruit blijkt één van de oorzaken: we zijn in de coronatijd massaal aan het bakken geslagen.

Zo noteren bekende bakmixmerken als Dr. Oetker en Koopmans een groei van ‘tientallen procenten’ aan thuisbakproducten. Consumptiesocioloog Hilje van der Horst vertelt aan de Volkskrant wat de oorzaak is van deze nieuwe hobby: “Je ziet een socialmedia-effect. Mensen laten op Instagram en Facebook graag de beste kant zien van zichzelf, bijvoorbeeld als ze aan het sporten zijn. Met foto’s van hun baksels zeggen ze in feite: kijk mij eens goed bezig zijn. Er is haast een soort competitie: wie laat zich het minst klein krijgen door de quarantaine.”

Daarom zijn de schappen leeg

Goed, we snappen nu waarom meel op dit moment zo populair is. Maar dat verklaart nog steeds de lege schappen niet, want suiker en eieren zijn bijvoorbeeld wel overal te krijgen. Voor het antwoord op deze vraag kloppen we aan bij Albert Heijn XL Hoogvliet. Teamleider Mark Donkersloot vertelt: “Er zijn maar twee meel leveranciers in heel Europa. Zij moeten dus álle supermarkten bevoorraden, en dat is best een probleem in coronatijd. We merken gelukkig dat de levering weer een beetje op gang komt. Ik heb nu een pak of 1.000 staan, dus voorlopig hebben wij weer even voldoende.”

Lees ook:

Dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Rotterdam tijdens Koningsdag 2020

Op de AH to go in de Koopgoot na, zijn alle supermarkten deze Koningsdag gewoon open. Ergens misschi...
Supermarkt anderhalve meter afstand corona

Zo ziet boodschappen doen er nu uit

Anderhalve meter afstand houden: ook in de supermarkten moeten we eraan geloven - voor ons eigen bes...
Herman den Blijker

Hoppa! Herman den Blijker gaat iets nieuws doen (en jij kunt ‘m spotten)

Herman den Blijker zit ook in tijden van de coronacrisis niet stil. De Rotterdammer is druk bezig me...

adv.