Fun fact! Rotterdammers dragen vaker slippers dan Amsterdammers

Door Wouter Vocke 1 mei 2018

Wat dit onderzoek precies waard is weten we niet zo goed, maar het schijnt dat de Rotterdammer en de Amsterdammer heel verschillend zijn als het om kopen van kleding gaat. Modeplatform Winkelstraat.nl onderzocht het shopgedrag van 2,5 miljoen bezoekers en heeft de verschillen tussen Rotterdamse en Amsterdamse klanten op een rijtje gezet.

En wat blijkt? Rotterdammers dragen vaker slippers en Italiaanse merken dan ze in de hoofdstad doen. Die 020’ers dragen op hun beurt weer vaker hoodies en merken van eigen bodem.

Opvallend Italiaans

Korte Lijnbaan
Foto: Rotterdam Partners

Rotterdammers shoppen het liefst merken van Italiaanse bodem. Neem bijvoorbeeld Valentino: Rotterdammers zoeken hier 20% meer op dan die lui in Amsterdam. Ook Dsquared2 en Philipp Plein zijn populair, items van deze merken worden in Rotterdam zo’n 14% meer bekeken dan in Amsterdam. Andere designermerken die beter scoren in Rotterdam zijn het Italiaanse Armani Jeans (+7%), Moncler (+7%) en Iceberg (+7%). Het Nederlandse label Airforce en het Franse Kenzo scoren daarbij 5% beter. Waar Rotterdammers dus gaan voor opvallend Italiaans, kiezen ze in de hoofdstad liever voor designers van eigen bodem zoals In Gold We Trust en Reinders.

Slippers en schoenen doen het beter dan petten en hoodies

Lijnbaan
Foto: Rotterdam Partners

Rotterdammers dragen ook een stuk vaker slippers dan Amsterdammers. Rotterdammers klikken 49% meer op slippers dan Amsterdammers. Ook schoenen (+16%) en sneakers (+7%) worden naar verhouding vaker bekeken in Rotterdam. Amsterdammers kijken weer vaker naar hoodies, namelijk zo’n 30% meer dan Rotterdammers. Petten zijn ook geliefd. Hier wordt 19% meer op geklikt dan in Rotterdam.

adv.