Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lol, op deze kaart voor toeristen staan wij vermeld als ‘Modern Amsterdam’

Door Wouter Vocke 13 augustus 2019

Negen van de tien keer wanneer je in het buitenland aangeeft dat je uit Nederland komt, roepen ze heel blij: Aaah, Amsterdam! Het is vaak de enige plek die ze kennen van ons koude kikkerlandje. Om te laten zien dat Nederland meer te bieden heeft dan de Amsterdamse grachten, heeft tweewielerfabrikant Union een kaart uitgebracht waarop onze highlights aangegeven worden als onderdeel van Amsterdam. 

Zo is Rotterdam een moderne wijk van Amsterdam: ‘Modern South Quarter’. De Veluwe is aangegeven als ‘Amsterdam Big National Park’ en Gouda is voor het gemak de Amsterdamse kaasmarkt. En Den Haag of Utrecht? Die staan er niet eens op!

‘Amsterdammisering’

Alles is natuurlijk met een dikke knipoog. Union wil er naar eigen zeggen mee aantonen dat er in Nederland meer te zien is dan alleen het centrum van Amsterdam, op de kaart ‘old Amsterdam’ genoemd. De ‘Amsterdamisering’ blijft niet beperkt tot alles wat in Nederland ligt. Vlaanderen heet op de kaart Vlaams Amsterdam en Duitsland Duitssprekend Amsterdam. En het mooie? De kaart is nog gemaakt door een Rotterdammer ook!

Lees meer over deze kaart op het AD >>>

Lees ook…

Rotterdam Amsterdam

16 redenen waarom we liever in Rotterdam dan in Amsterdam wonen

Hoewel Amsterdam best leuk is voor een dagje, zijn we altijd blij om weer thuis te komen in Rotterda...

9 dingen waar Rotterdam een stuk beter in is dan Amsterdam

Nee toch zeker! Komen de ‘I Amsterdam’ letters naar Rotterdam?

Wat doet het wapen van Amsterdam op de Coolsingel?

adv.