Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hittekaart: dit zijn de heetste plekken van Rotterdam

Door Britte Kramer 26 juli 2019

Dat Rotterdam hot is, dat wisten we natuurlijk. Vooral de afgelopen week konden we daar niet omheen. Guts, wat hebben we een zweet verloren. Maar wist je dat het op sommige plekken in de stad nog een paar graden warmer is dan op andere?

Rotterdam hot
Nog even ter bewijs: zó hot is Rotterdam vergeleken met de rest van Nederland (het Westland telt niet mee hoor; dat komt door de kassen natuurlijk…)

Zo is het in Hillegersberg een stuk frisser dan in het Oude Noorden en vallen er op het Noordereiland, in Kralingen en in Feijenoord minder – spreekwoordelijke – mussen van het dak dan in Bloemhof of het centrum. Écht lekker afkoelen doe je in en rond de Kralingse Plas.

Het stadseffect

In dit artikel van Omroep West legt weerman Huub Mizee uit hoe dat komt. Eigenlijk is het heel logisch. In de stad gaat de warmte van de zon in de bebouwing en het asfalt zitten, waardoor het beter wordt vastgehouden. Zo kan het, zegt de weerman, op sommige plekken wel zeven tot tien graden warmer zijn dan op het platteland. Dat wordt ook wel ‘het stadseffect’ genoemd. Vooral ’s nachts is het verschil groot. Op onderstaand kaartje zie je hoe het met Rotterdam gesteld is. Hoe roder, hoe heter; hoe blauwer, hoe kouwer.

Hittekaart Rotterdam

Watertjes en parken

In het centrum is het vrijwel overal even heet, al kan het rond de watertjes en in de parken nét een milligraad schelen. Aan de Zaagmolenkade bijvoorbeeld, aan de Statensingel en rond de Wijnhaven. Doe er je voordeel mee!

Lees ook:

Hittegolf

Heel Holland Bakt: het KNMI waarschuwt met code oranje in Rotterdam

Maak je borst maar nat! De maximumtemperaturen liggen vanaf vandaag (dinsdag 23 juli) in een groot d...

Buiten zwemmen in Rotterdam: hier kan het

Hallo zomervakantie! 11 x deze leuke uitjes kun je allemaal doen in Rotterdam

6 x festivals in Rotterdam die je niet wil missen deze zomer

adv.