Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws: er komen meer openbare toiletten in Rotterdam

Door Wouter Vocke 13 september 2019

We stonden deze week ineens raar te kijken toen er vlakbij onze redactie een zelfreinigend openbaar toilet werd geplaatst. We wisten niet waarom, maar wat blijkt? Er komen er de komende jaren dus nog veel meer bij!

We werden via de mail getipt door Peter Sluijters van de gebiedscommissie Rotterdam-Centrum. “Op initiatief van Leefbaar Rotterdam worden er in Rotterdam op diverse locaties openbare toiletten geplaatst”, aldus Peter. “De eerste is al in september 2017 geplaatst in het Roel Langerakpark.” Begin 2018 was de Binnenrotte aan de beurt en er volgen er nog meer: vijftien minimaal. Tot 2021 kan het dus zomaar gebeuren dat je ineens een openbaar toilet ziet staan, die er eerst niet stond.

Het is een maatregel die voortkomt uit de Zeiknota, een stedelijke visie op openbare toiletvoorzieningen in Rotterdam. De bewegwijzering naar openbare toiletten wordt in het kader van deze nota ook verbeterd en de politie treedt steeds vaker en strenger op tegen wildplassers. Weet je dat ook weer! Wij zijn er in ieder geval blij mee 🙂

Lees ook:

WC

Hé! Wat doet die wc ineens midden in Rotterdam?

Onaangekondigd (althans, wij hebben de memo gemist) en zonder dat we er erg in hadden zagen we vanmo...

Hoge nood? Bij deze zaken in Rotterdam mag je gratis plassen

Oops! Dronken man belandt op het toilet van zijn buren

adv.