Er is een waterval midden in de stad! Heb jij ‘m al gezien?

Door Wouter Vocke 15 oktober 2018

Best saai zo’n betonnen muur voor je huis, dachten bewoners van de Hartsuykerflat midden in de stad. Maar moet je kijken wat voor uitzicht ze nu hebben!

Op een steenworp afstand van het Schouwburgplein kun je vanaf nu een levensgrote waterval bewonderen, de Svartifoss waterval uit IJsland welteverstaan. Op initiatief van bewoners van de flat is op de muur van woontoren Calypso een kunstwerk aangebracht door Mothership, hetzelfde bureau dat onder andere verantwoordelijk is voor de enorme plafondschildering in de Markthal.

Geld ingezameld

Even een grote sticker plakken en klaar, toch? Nou nee. Het heeft in zo’n vier jaar geduurd voordat het kunstwerk er eindelijk was. Ze hadden toestemming nodig van de verenigingen van eigenaren van de Calypso en daarna moest er nog geld ingezameld worden. Via fondsen van de gemeente, het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, ondernemers op het Schouwburgplein en bewoners is dat gelukt. Kunstenaars van Mothership reisden daarna af naar IJsland om foto’s te maken van de Svartifoss waterval, want die bleek het meest geschikt voor de 20 meter hoge muur.

Gaaf hoor, zo’n ruig stukje ‘natuur’ midden in het centrum. Heb jij ‘m al gezien?

Waterval

adv.