Duur foutje! Straatje keren kost €45.000,-

Door Wouter Vocke 8 november 2018

Weet je nog? Augustus, lekker warm, super droog… en twee enorme Oostenrijkse vrachtwagens die vast stonden naast de A15 bij Rozenburg. Er moest een hele operatie aan te pas komen om ze weer de weg op te krijgen.

Twee grote bogen voor het dak van een sporthal moesten helemaal van Oostenrijk naar Ierland – via een schip dat in Rozenburg lag. Maar de chauffeur van één van de twee vrachtwagens nam in de laatste honderden meters van het transport de verkeerde afslag. Keren via de normale weg was niet meer mogelijk.

Rijkswaterstaat

Via de weg kon dus niet, maar naast de weg was wel een grote groenstrook. Om te voorkomen dat de leidingen onder grond bij het keren zouden worden geraakt, liet Rijkswaterstaat zand storten en platen leggen. Alle werkzaamheden en de manuren voor het assisteren van het transport zijn nu bij het bedrijf in rekening gebracht: €37.000,- exclusief btw. Zo’n €45.000,- dus. Poe! “Wij hadden niet gerekend op zo’n hoge rekening”, zegt een woordvoerder van het transportbedrijf. “We zijn nog aan het overleggen wat we moeten doen.” Foutje, bedankt!

adv.