Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op Rotterdam Airport hoeft vloeistof straks niet meer uit de handbagage

Door Faayyaaz van Dijk 15 oktober 2019

Met het vliegtuig op reis, de één vindt het leuk de ander is wat angst en iedereen vindt het vervelend lang te moeten wachten bij de beveiliging. Alles uit je tas, riem af en vervolgens weer alles inpakken, zucht! Dit hoeft straks niet meer op Rotterdam The Hague Airport.

Op het vliegveld van Rotterdam en Den Haag komen binnenkort geavanceerde CT-scanners. Dankzij die scanners hoef je vloeistoffen en elektronica niet meer uit je tas te halen, meldt het AD.

Scanner

De nieuwe 3D-scanners laat een 360 graden beeld van de handbagage zien en daardoor kunnen de beveiligers dus alles goed zien. Deze scanner is wel al bekend in de medische wereld, waar artsen het gebruiken om beelden van de binnenkant van het lichaam te maken. Naast dat het straks allemaal wat sneller gaat is dit ook beter voor het milieu, want op deze manier worden er minder plastic zakjes gebruikt.

Op Schiphol zijn bij een beveiligingschecks deze scanners al geïnstalleerd en Eindhoven Airport kondigde onlangs ook al aan met deze scanner te gaan werken. Vanaf 2020 kun je overal je vloeistoffen in je tas laten zitten.

Let op, de limieten voor vloeistoffen veranderen niet. Je mag nog steeds per persoon maximaal één liter aan vloeistof meenemen in je handbagage en alles moet in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.

Lees ook:

Gespot! Dit bijzondere vliegtuig landde op Rotterdam Airport (VIDEO)

Zegt een 'Dash 8 Turboprop' je iets? Zo ja, dan stond je waarschijnlijk met je verrekijker en je cam...

Fijn! Vanaf 2020 kun je met een zelfrijdende minibus naar Rotterdam Airport

Rotterdam The Hague Airport voegt 3 nieuwe bestemmingen toe!

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.